澳洲移民 你問我答 (33)

1001 回覆
32 Like 4 Dislike
Supposedly就兩年既,otherwise就最好同老闆傾傾先,萬一你離職佢走去通知移民局的話,就唔係咁好。
多謝你 過黎後一切順利
由我巴
請問申請student visa 果陣佢要我俾中學畢業證書
但當年我冇參加中學畢業禮
咁就冇拎到

Btw 我係apply讀master degree既
咁可唔可以免左份中學畢業證書呢?
感謝
正路應該唔使架。

「佢」係指邊個先?
「佢」係指個immi account果度
填到學歷果度,有句note話要我由secondary education開始寫
你本身係咩visa 先
482 就唔辭得喎
由我爸打

小弟係工程背景的
想問下去EA 做skills assessment 時
係咪已經要交哂所有pay slip , career episodes 要搵番舊公司出信証明我個skills 符合澳洲工程師個requirement ?還是lodge EOI 果時先要交呢d 野?

同埋, 如果我舊公司唔肯用公司letter head 出信証明我既experience, 係咪一定要搵前上司去民政署宣誓,如果舊上司都唔肯。。。舊同事得唔得?

唔該哂!
咁無問題啦
由我巴你好

因為維州個190 visa 既roi application 岩岩開咗
我上個禮拜apply左 但係今日收到email話我個roi係呢round冇select到 想請教下你知唔知一年大概會有幾多round 因為有啲擔心會唔會變左要等到下年 唔該曬🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️
由爸你好
如果今年畢業準備申請485
1.想問下police check係咪要澳洲加香港總共兩份?
(如果要香港個份需要嘅話係唔係最好等移民局要求先去申請,定係提早申請?)
2.如果留咗係澳洲main city 4年,然後申請189唔批仲可以點樣stay澳洲?
唔該由爸
想問下如果申請緊student visa 但未批
可唔可以申請ETA 入境澳洲 純粹for旅行
會唔會見你申請咗ETA overwrite 咗原本個student visa
75都入唔到Fast track 冇partner?
可以講下係咩RN code呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞