澳洲移民 你問我答 (33)

1001 回覆
32 Like 4 Dislike
想問吓如果想申請491 去WA
1. 有冇咩方法可以同伴侶差唔多同一時間過去?(因為唔夠條件一齊申請,唔係同住)
2. 我做緊LS,要向Geospatial Council of Australia申請skills assessment,我洗唔洗拎咗LS牌先?
3. 如果以前讀嘅係2年LS HD+2年LS Degree係咪都冇問題?
唔該晒
想問吓如果嚟緊就讀完書但仲喺hold緊student visa
可唔可以做full-time contract嘅工?
Apply緊491 subsequent 但未批
謝謝由我巴
你讀咩科?
1 結婚,然後一齊申請
2 咩係LS?
唔該晒由巴!但係除咗結婚仲有冇其他方法?或者如果我哋其中一個批咗,可唔可以等埋另一個批埋先一齊過去?其實另一半夠資格申請189,如果佢申請189,我申請491,咁佢係唔係可以等我批埋先過去? LS係Land Surveying 諗住行mltssl 232212
你個問題已經存在咗好耐
由我巴,我已經lodge咗190,然後早3個禮拜收到s56要日本嘅PCC

我今日交齊晒資料比日本領事館,佢哋再要3個月時間去process,然後淨係得一張好簡單類似receipt嘅嘢,淨係得日文.

我可唔可以照upload哩張紙去覆個s56先,再夾封信比埋日本領事館官網嘅link解釋返要時間process同埋最後出比我張certificate係會有英文?

唔該由我巴
講漏咗,張紙有嘅英文基本上得我個名同"police certificate"哩兩組字
唔該
或者如果我哋其中一個批咗,可唔可以等埋另一個批埋先一齊過去?咁佢係唔係可以等我批埋先過去?
可以,當你地唔識/無關係。
可以
唔該由我巴🙏🏻🙏🏻
本身拎482, 上個月轉咗186 上咗岸
由巴想問下有冇建議話再幫個僱主做幾耐先好走人? 有啲話半年,又有啲話一年。已經幫間公司做咗幾年,一直underpaid想轉工
由爸 thanks 190 已grant 今日
唔該哂由我巴
終於grant左啦今日

希望各位都可以快啲攞到身份
由我巴都覆得快又有交帶
值得推介
留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞