澳洲移民 你問我答 (33)

1001 回覆
32 Like 4 Dislike
佢盡快申請仲有機
一日未推行都係用舊制黎批麻
佢盡快捽下學校睇下有無尾班車搭
佢盡快唔到 學校做野好撚慢
我指係而家既student visa holder 係申請485個陣不受影響
申請果陣,新制出左就算影響架喇,睇你幾時申同佢幾時出新制
呢舊垃圾一早應該改
只會越改越難...佢而家收緊緊
全中
睇action plan 話early to mid-2024 改 但澳洲政府既野真係講唔埋 到時啲細節分分鐘仲會有變
應該唔太可能
佢可以照接受你35+去讀書
無話一定guarantee 有485拎
姐係最近畢業仲有得搭尾班車
記得捉緊時間,早一日拎到早一日安心
咁大獲?我2025年12月畢業. 26年3月就36歲生日….咁有無事
Notification of changes in circumstances...其實得唔得的
始終要等細節出黎先知..
我24年6月畢業 上個月月頭考完英文差少少65分 以家分分鐘又要考過...
同埋佢應該係計你申請果刻幾歲 未過35應該仲有機會
老實講考英文呢啲都算 有心既考多幾次仲有機會考到
但年齡限制係冇得搞
係 以家我2個FRD 只能夠隨緣
1個過左35歲等緊証書 英文50分
1個就過左35歲 仲有半年先睪業
希望hkstream仲係接35UP
你兩個FD都仲有機,有D2024年底都未畢業既過左35..真係唔知要用咩心情讀埋呢一年書
可能要讀完轉戰加拿大

香港呢邊日日都有得考咁濟
總有辦法
年齡真係好kick
等緊證書嗰位應該可以提早搵學校比錢申請completion letter同transcript,用黎申請485先?
睇返係Notification of incorrect answer(s) + Notification of changes in circumstances都有交
我希望係影響條例正式生效後新讀書個d
而家去加拿大洗唔洗讀書?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞