澳洲移民 你問我答 (33)

1001 回覆
32 Like 4 Dislike
通常啲條件都係計你apply 果一刻....
係..呢個都好難向前CUP, 本身讀書同485唔係BUNDLE話讀書一定會485
唔清楚 好似5年內畢業可以直接去
否則就要係當地讀
下年改
咁我25年12月畢業. 26年3月先生日.咁應該都無事只要唔洗defer
英文50分係指咩?pte?
講真35已經西走左好多有PARTNER既
係 佢考PTE
35真係cls.如果hk stream改埋35就pk了
我都希望HK STREAM會有特權,
但真係未必有
要PLAN後路了
有啲難 基本上hk stream要拎485先
咁hk stream跟newzland個個我都ok
以家係過左35歲就拎唔到485 拎唔到485 就行唔到HK Stream
分別大ga,你拎到485重要留起碼3年.如果hk set埋35就pk了
除非佢咁好死485都整個hk stream
佢唔洗直接搞hk stream都夠做 好似宜家咁
hk stream咁多 prerequisite 搞果d就夠順便清埋hk strea
今次我無咁樂觀...
會等多幾日睇多啲消息, 但都要兩手準備問定學校讀一年有冇證書
同埋問定住個度退租
正路就唔會既,hkstream唔係常規移民體制黎, 係政治產物
但你話佢改189做35歲就...
是 以家咁改一改35歲已經死一班人 你都申請唔到485 仲點申請hk stream
如果佢hk stream 搞埋35就真係仆街 即係你要28歲前黎讀書 讀2年 住3/4年
移民改制係大野黎,今次改完我估冇返個10年唔會再改?
郁hk stream 成件事唔好睇
但郁485 申請年紀 就另一個玩法
所以我覺得佢地唔會優待HK STREAM
已經PLAN緊後路
再次印證移民要趁後生 要走就快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞