澳洲移民 你問我答 (33)

1001 回覆
32 Like 4 Dislike
多謝你既正評
如果真係唔接受。。。。
仲有無其他方法。。。
因為同舊老闆關係麻麻地。。公司一定唔肯出letter head 幫我搞。。。

同埋想問下如果skill assessment fail 左
係咪可以再交新申請補交資料? 唔該哂
唔好信班移民中介日日講200名額,佢地只係想呃你課金行其他途徑申請移民。
其他途徑又唔一定係想呃你課金既………….
我知,只係見有啲中介講到完全冇可能批到咁,叫你拎幾百萬投資移民/唔知點。一啲良心都冇
呢個我認同呀,但係真係阻止唔到太多無良無牌中介 ......
It狗得65分建唔建議試下189
佢又無寫唔接受既。。。
如果真係無方法出舊公司既letter head reference letter 。。。
搵舊公司老細宣誓 係咪唯一可以試既方法。。。 唔該你
唔入唔知道既,反正無咩成本。
可以試下,得唔得都上黎講講
如果唔得既話。。。會唔會有ban period 同埋隔幾耐先可再報skills assessment 的。。。?
唔會有ban period,馬上可以遞新申請。
由7萬6 年薪 得返四萬 想哭撚到仆街
請問有冇人最近收到NSW 190 的invitation?
我見好似呢個星期start 個invitation round?
想過黎澳洲讀木工tafe 讀完係咪可以申請485做嘢?
想問下如果我同女友各自都grant 左189 visa(未first entry),係咪都唔可以結婚先?定要等first entry左一段時間先可以?
由我巴,想請問一下係法律上有冇一條線點為之temporary visa?google過485 500呢類都係temporary visa。咁其實係咪non PR一律都係temporary visa?thx thx
Why?
無注意到有。
可以。
要 first entry 之後先可以結婚。
無記錯係有definition under Migration Regulations 1994.

你有興趣可以去查下,一時醒唔起
依個485係咪5年 hong jong visa
最近澳洲政府好似取消遞交GTE嘅要求
轉第二樣嘢

我2月開學,理論上未駛申請住,但當我嘗試申請學生visa 嘅時候,依然見到有呢樣嘢,想請問大家冇最近申請學生visa嘅經驗分享….

另外想請教大家,駛唔駛咁快搵屋,嚟緊去Brisbane。
驚搞晒,最後又拎唔到學簽(我倒讀)

感謝感謝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞