澳洲移民 你問我答 (33)

1001 回覆
32 Like 4 Dislike
請問澳洲paramedic 會唔會請international 嘅graduate 學生? 擔心畢業後搵唔到相關嘅工作,上網睇呢行都比較competitive,而且都算係under政府機構

謝謝
我上網睇victoria 嘅ambulance 淨係請有pr嘅人
我都唔清楚,但係我估應該似其他allied health occupation,唔一定要PR都可以申請?
應該還好既.....
你指遞交visa application的話,唔需要supporting。
有冇交錢?
寫明爭政府錢唔批
交曬啦
次次都係超10以下
491點鳩坐有年薪要求喎
Cancel咗
係喎,自膠,我都醒唔起之前取消左,不過我覺得真係唔穩陣,佢下年話加翻真係唔出奇
想問有冇D 網站大約睇到D 私校排名?
想係PERTH讀Civil Construction Design diploma
除左TAFE之外,仲搵左幾間私校
APEIRO Institute
,Stott’s College
Keystone College
National Institute of Technology

有冇邊間係比較好D?
由於本局只提供由2017/18課稅年度起的入息證明,因此無法提供2012/13至2016/17課稅年度的相關證明。本局將安排向你寄出雇主填報的薪酬及退休金報稅表、評稅通知書及入息證明到你的通訊地址。

稅局咁答 2016前拎唔到稅局既入息證明,用咩其他野代替? 如果係 EOI or 職業評估既話
Payslip/銀行單?

每個機構都有d唔一樣。
無呢d網站,有都唔好信….

基本黎講私立除非某特定科目特別有名,otherwise公立>私立。
Eoi 左日日check email好想快d 收invitation
有冇巴打係189/190 等左幾耐先有
3年 19年報22年終於有invite
ielts都過埋期要考多次
咩職業要咁耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞