澳洲移民 你問我答 (33)

1001 回覆
32 Like 4 Dislike
好似好耐無189 invitation 了
我同事錯過咗上一輪
而家等到2046

利申:22年12月嗰輪189
想問吓各位巴絲我今年8月grant 左189 PR visa,如果我下年四月在香港考到P牌,下年8月arrive,我諗未過一年應該轉唔到Aus full license

咁唔知可唔可以去到澳洲嗰度or HK等到2025四月,到時再用香港正式牌轉full license?

唔該各位
有無人移民brisbane?悶唔悶?
All the best
Thanks
唔該晒你先

事關我16歲後淨係過咗嚟讀書同返過香港一次

上年搵agent續student visa嗰陣 agent畀我填份form寫出入境 我就懶 寫晒每次出入境等個agent幫我filter(出香港境,入澳洲境etc)

然後今次自己搞485我淨係填咗19年尾返香港
19年頭嚟讀書同20年尾返嚟 兩次入澳洲境 都無填到

我驚我當時眼大睇過龍無記錯佢係話visited any countries outside of their usual country of residence… 所以我淨係填咗一次出澳洲境 唔肯定有無填錯

對唔住做咗伸手黨
香港牌好似要揸住三年先轉到full
Australia welcomes you
有無留案底先?有可能已經off the book,可以去警察局問下先。

佢咩都未開始辦,有咩好擔心
有機會去Adelaide探下你
澳洲既娛樂方面邊個城市比得上香港?
無影響。
cls 琴日見到個香港人 同行 construction related
佢話佢4年前60分 190就過到黎
真係好彩都爆 唔知有幾多個佢係咁

利申 為左485讀緊書 都係讀返相關科 俾佢笑
唔該晒你唔好意思 等佢出visa等到囉囉孿
見有啲職業189 visa 65分就收
歡迎歡迎
有留。 感化令。 off the book 係點的?
移民呢家野,timing好緊要的。
聽聞有D情況係案底過幾年就會無左,但係具體係點無研究過。
Allied health 65+5 無消息
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞