澳洲移民 你問我答 (33)

1001 回覆
32 Like 4 Dislike
幾年後咩都close哂
Design好難移
working holiday你唔可以係同一僱主做多過6個月
基本好難有公司考慮
你只可以諗僱主擔保 但係僱主擔保都唔係一件容易嘅事
一係轉行 一係做幾年野
用儲咗嘅錢去整容
Working holiday 搵真愛移民
485 絕對唔係自己批
都係要比錢交文件等批

十月份岩岩批左自己攪
Working holiday 唔係幾年前已經改左可以同一老闆做一年咩
Oops 因為2018 果陣Wh 係可以做同一份工成年
之後都冇update 過
無屋企support加唔係專業人士移去邊都唔會容易
最快移民方法係揾外國人結婚入籍
100-page document
原來本身student visa係5.5
我果間要6.5仲以為間間都差不多
正常8大都要6.5-7
本身要求5.5果啲係讀tafe?定係讀啲乜
笑左,佢地點解決?Notification of Incorrect Answers?
Capture入面邊段令你覺得會申請唔到485?

放心,如果真係太過分地直接影響到485既申請資格的話,估計澳洲留學市場會崩潰。

最多應該係會打擊想申請500學生簽證讀垃圾Diploma of Leadership & Business個種申請人。整車應該唔會影響到,況且你已經讀緊。
你想搵澳洲僱主擔保都需要最少2年畢業後相關設計工作經驗。

如果真係能力暫時未夠的話,可以考慮係香港先做2年野先,然後WHV過黎。

唔好諗住可以一步登天,慢慢黎會實際D。
使唔使填都要提供小朋友既birth certificate。
由我巴睇點佢收緊語言要求
太撚多學店,應該會直接唔俾某啲學店收海外生
唔知189個point test改唔改
見到話想郁私立大學
以家keep住睇緊ABC NEWS 佢係改緊入學英文要求定係485英文要求 就緊睇似係收緊申請500要求
both
你睇佢live果個有講
5.5 tafe啦..正常u都6.5啦.好似係
完全冇講d細節野
大約都係話搞假學生 +收多啲skilled immigrant
應該唔太影響一般香港人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞