[本地足球] 2017/18 港超聯季前及港隊亞盃外討論(40)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
carson話呢個post好多廢話

天光陳日日都Up一堆架啦

又要喺度攞料,佢睇就睇啦

唔廢話,9up

點可能開季前推到40個post
【外援介紹 - 艾華頓強勢加盟元朗!】

近幾季有睇本地波,相信對艾華頓呢個名字完全唔會陌生。

即將踏入個人喺香港嘅第三個港超球季,巴西前鋒艾華頓當然唔算係新外援,不過呢位擁有噴射速度同埋頑強鬥心嘅射手,今個夏天加盟元朗之後所率先帶嚟嘅衝擊,就似乎比起隊中任何一位新加盟嘅球員都犀利。

睇返上星期五早上元朗對住東方龍獅嘅拍跳,艾華頓三番四次以一人之力考驗東方龍獅嘅後防線,仲有好幾次令到看台上傳出「嘩!嘩!」聲,演出確實賣力。

嚟到元朗之後,艾華頓話自己好幸運喺新球隊得到好多人照顧,令佢好快適應新環境,不過佢最想多謝元朗主教練曾昭達,因為「達Sir」畀左佢好高自由度佢,令佢可以响前線充分發揮自己所長。

地區球隊一向都以齊心為球隊最大殺着,又睇睇上季總共入左14球波嘅艾華頓可唔可以喺元朗繼續射手本色,幫球隊今季攞到好成績!

#HKPL #YuenLong

垃王

噴射速度

場內快咋
場外我唔清楚

垃王下季入20球
ok?

盡做喇屌
怕嘅係我入20球閪仔失40呀

你同會方要求棄用door son啦

門仔邊撚個呀
唔撚識喎

g持陳嘉豪上位

壓軸登場

會徽又變紅?
為垃垃效力嘅血汗

之前因爲理文贊助所以藍色

可能係
為標準隊流血
會徽變紅

唔廢話,9up

點可能開季前推到40個post

講開天光陳
望下bigmac fb

壓軸登場

會徽又變紅?
為垃垃效力嘅血汗

可能係
為標準隊流血
會徽變紅

1516都係藍色

嚇撚死人!

咁老仲搞埋呢的野,露呢樣露果樣?

如果係靚佢當年做演員一早紅左啦,洗鬼做二線妺仔等電話拍埋的垃圾電視劇,等碼頭泊....

對眼好恐怖
申請做執波仔係咪截左止?

原來傑志fans個haily傳聞...

講d唔講d不如唔好講啦

壓軸登場

會徽又變紅?
為垃垃效力嘅血汗

可能係
為標準隊流血
會徽變紅

1516都係藍色

操完 就徒步行過對面街開記者會?

已經聞到陣臭汗味

講d唔講d不如唔好講啦

https://www.facebook.com/lewis.dadazim/posts/10213663483918298?comment_id=10213667851507485&reply_comment_id=10213672424061796&notif_t=feed_comment_reply&notif_id=1501162066086081

射撚滿真係射撚滿啦

諗起上年啲人話佢純
利申:上年年初已經知佢啲衰嘢

講d唔講d不如唔好講啦

https://www.facebook.com/lewis.dadazim/posts/10213663483918298?comment_id=10213667851507485&reply_comment_id=10213672424061796&notif_t=feed_comment_reply&notif_id=1501162066086081

射撚滿真係射撚滿啦

諗起上年啲人話佢純

講d唔講d不如唔好講啦

射撚滿真係射撚滿啦

諗起上年啲人話佢純

壓軸登場

會徽又變紅?
為垃垃效力嘅血汗

可能係
為標準隊流血
會徽變紅

1516都係藍色

操完 就徒步行過對面街開記者會?

已經聞到陣臭汗味

唔去5星茶記
太令我失望

記者會係流浪會所開?
流浪會所係邊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞