[本地足球] 2017/18 港超聯季前及港隊亞盃外討論(40)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
球會會長李文恩計劃助理文植根西貢區,已計劃與區內人士會面討論合作

理文今季以超過千萬港元組軍

每周有4課訓練安排在西貢鄧肇堅運動場,也嘗試開拓與香港科技大學合作的門路,李文恩今午在季前記者會上強調,球會今季要在地區元素方面著墨。

「理文作為企業,在社會影響力有限,希望透過與西貢區人士合作,能夠凝聚該區市民。」將軍澳運動場舉行的港超賽事過往入座率一般,李文恩表示已準備與西貢地區人士見面,也會在資源上支援西貢足球會,盼能逐步加深與社區的關係。
理文本月9日至17日在泰國集訓,熱身賽對手包括芭堤雅聯、泰國皇家海軍及春武里。

等睇好似傑志咁起人飛腳

冇地區名凝聚什麼
首先將名改為理文西貢

西貢勇士

TKO Layman

哂鳩氣,個隊徽咁柒改乜名都係柒

唔覺柒喎
你不代表我

他也不代表我 ... 一D都唔柒
點解和叔今次無出聲話𠗕仔咩斤兩,人哋點解要出佢

上次歐沖係批中嘛
可能今次浚仔真係有料又有heart

咪就係,你唔俾和哥睇好tsun dai嘅

Tsun Dai早歐沖咁多過歐洲

歐沖去葡甲係5000蚊賣豬仔,歐沖幾多料和哥知,所以咪批中左

Tsun Dai一路係英國,係貝利升上一隊
港足主教練金判坤在戴偉浚今夏為貝利踢畢首場季前熱身賽後曾表示,這名小將在英國受訓、成長,其能力肯定比同齡香港球員突出,而且英甲賽事對抗性高、節奏快,對戴偉浚的進境有所期待,至於會否在香港代表隊近期一些以培育新人為目標的賽事如省港盃、港澳埠際賽等向該英甲小將招手,金帥稱會待戴偉浚在貝利站穩陣腳,獲得較多正選上陣機會後考慮。

個時想屌金蛇讚黎格爾都唔選佢
教練就係教練
永遠睇遠一步

部分球員喺球會有站穩陣腳咩 仲講到正選上陣 喂喂咪撚on9啦

雙黎
今屆afc u19外圍賽
Keeper有家榮 後衛林衍廷 中場有係美國試緊腳既沙維 前面有踢大4年上u23都有貨交既林樂勤
如果0仔肯返黎
可唔可以壓過北泡爭最佳第二呢

難d,依組難打,但希望有好表現
U19 對手🇦🇺🇰🇵🇭🇰🇲🇵
不過隔離post真心吹奏得有啲過火
吹到荷甲西乙

其實等佢操到好啲,到時再過西荷都未遲

隔離post吹奏得誇左d
不過荷甲近年差左,英甲水平可能只係差荷甲少少
而西乙A就真係高水平
bigmac bb
bigmac bb

🤔
有無訂左bury season pass既手足
放full match replay 出黎

fatso
港足主教練金判坤在戴偉浚今夏為貝利踢畢首場季前熱身賽後曾表示,這名小將在英國受訓、成長,其能力肯定比同齡香港球員突出,而且英甲賽事對抗性高、節奏快,對戴偉浚的進境有所期待,至於會否在香港代表隊近期一些以培育新人為目標的賽事如省港盃、港澳埠際賽等向該英甲小將招手,金帥稱會待戴偉浚在貝利站穩陣腳,獲得較多正選上陣機會後考慮。

個時想屌金蛇讚黎格爾都唔選佢
教練就係教練
永遠睇遠一步

部分球員喺球會有站穩陣腳咩 仲講到正選上陣 喂喂咪撚on9啦

雙黎

雙黎好廢
球會會長李文恩計劃助理文植根西貢區,已計劃與區內人士會面討論合作

每周有4課訓練安排在西貢鄧肇堅運動場,也嘗試開拓與香港科技大學合作的門路,李文恩今午在季前記者會上強調,球會今季要在地區元素方面著墨。

「理文作為企業,在社會影響力有限,希望透過與西貢區人士合作,能夠凝聚該區市民。」將軍澳運動場舉行的港超賽事過往入座率一般,李文恩表示已準備與西貢地區人士見面,也會在資源上支援西貢足球會,盼能逐步加深與社區的關係。
理文本月9日至17日在泰國集訓,熱身賽對手包括芭堤雅聯、泰國皇家海軍及春武里。

等睇好似傑志咁起人飛腳

冇地區名凝聚什麼
首先將名改為理文西貢

西貢勇士

理文西貢勇士
深水埗流浪漢
夢想青衣城
跑馬地公民
石門傑志

等睇好似傑志咁起人飛腳

冇地區名凝聚什麼
首先將名改為理文西貢

西貢勇士

理文西貢勇士
深水埗流浪漢
夢想青衣城
跑馬地公民
石門傑志

fatso

點呢?
[quote]港超排名(估計)
1.東方/傑志
2.東方/傑志
3大埔
4南區
5.飛馬
6.富力
7.元朗
8理文
9 流浪/夢想fc
10.流浪/夢想fc

Sick ball

客觀分析
理文職球員名單:

教練團隊

領隊:馮嘉奇
教練:馮凱文、林慶麟
體能教練:保羅
守門員教練:唐咖名
技術總監:陳鴻平

今季脫離流浪自立成軍,理文班主李文恩指球會並非「老細」足球,會將比賽事務全權交由教練團隊負責。理文教練團仿效外國增設領隊,由領隊負責設計訓練予教練執行。出任領隊的馮嘉奇認為目前領隊制度運作理想,希望能夠將外國足球文化灌輸給年青球員。「馮奇」更充滿野心,認為理文有力與東方傑志一拼。
反而覺得最後問佢'有咩想同香港人講'無咩問題喎,始終對香港球壇咁大件事,好多人都想關注下。你係咁而都講句多謝支持吖
不過18歲仔無pr唔怪佢,慢慢學

其實pr要教,尤其係年青球員。當年我去維省體院上堂,佢哋俾返啲教pr嘅片我哋睇,啲𡃁仔有模擬訪問,問佢哋例如轉會傳聞,無得出之類,有專人教點答,確保佢哋唔會失禮
反而覺得最後問佢'有咩想同香港人講'無咩問題喎,始終對香港球壇咁大件事,好多人都想關注下。你係咁而都講句多謝支持吖

其實pr要教,尤其係年青球員。當年我去維省體院上堂,佢哋俾返啲教pr嘅片我哋睇,啲𡃁仔有模擬訪問,問佢哋例如轉會傳聞,無得出之類,有專人教點答,確保佢哋唔會失禮

好pro wo

香港地連球會自己都唔注重 PR,
點會注重係球員 PR 身上
其實應講亞洲華人地區都唔注重呢回事,
所以先有咁多關公出現

好pro wo

係非常專業,人哋青訓係教一個職業球員出嚟,場外態度禮貌全部都要由細教起,唔係齋教踢波
想知楊家誠同佢個仔係夢想fc咩角色?
依點決定夢想fc係咪港超清泉
理文職球員名單:

教練團隊

領隊:馮嘉奇
教練:馮凱文、林慶麟
體能教練:保羅
守門員教練:唐咖名
技術總監:陳鴻平

笑乜 成個教練團應該係香港數一數二
除左企暈幫突 仲有邊個有英超管理經驗?
再者佢都走左

英超管理經驗馮奇
作用大?

香港地連球會自己都唔注重 PR
點會注重係球員 PR 身上
其實應講亞洲華人地區都唔注重呢回事,
所以先有咁多關公出現

垃立話流浪不需要球迷夠哂經典
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞