[本地足球] 2017/18 港超聯季前及港隊亞盃外討論(40)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
貝利有無link?
joel提提大家
大拿拿5鎊, Tsun Dai竟然冇正選,中伏
下次等出lineup先課5鎊
下季港超排名(估計)
1.東方
2.傑志
3大埔
4南區
5.飛馬
6.富力
7.元朗
8.夢想
9.流浪
10.理文
羅曉聰男神陳昌源無班落

離隊姐
好多選擇,比甲其他隊,或返亞洲挖金
joel提提大家

joel提提大家

一餐飯jer
基本上除左清泉理 清泉脯之外 你支持其他隊都同賣港冇分別:

小kid仔: 幫河君堯
東方: foshan聾屍
夢遺: car sun yeung
完朗: Wilson wong
飛馬: 羅太縱容蓄力;太靚
蓄力: 小蓄牲
爛區: 冠聰巴士
垃流: 垃垃

大埔咪又是陳平

清泉理

理文主席咪又係政協

泉理

理文造紙主要支那生意
但理文搞波有心

贊B即刻潛左水

大埔陳平已經退居 最多算一粒沙
普通d市呀省呀政協亦唔代表一定係奶共 最多話有少少親共 可能只係為左做生意 都當係一滴污水

但總括而言呢2隊清泉度99.99%
至少冇逼球員支持河棍堯 right?

小kid仔唔好以為拉人落水自己就會變清

龍門任保贊會員搬
joel提提大家

一餐飯jer

貝利是英甲球隊,令人驚訝的是全隊班費僅300萬鎊左右(約3100萬港元)。

傑志級

好似話好多幼齒

真正嘅以老帶新,佢哋老嗰啲好多係英冠級

依種以老帶新模式好
貝利是英甲球隊,令人驚訝的是全隊班費僅300萬鎊左右(約3100萬港元)。

傑志級

好似話好多幼齒

依種以老帶新模式好

尖fc都係

傑志級

好似話好多幼齒

依種以老帶新模式好

尖fc都係

G持我尖
甄偉健:金判坤不知道有沒有在看

傑志級

好似話好多幼齒

依種以老帶新模式好

尖fc都係

G持我尖

yes
新前鋒炒十二碼
理文今日在球會班主李文恩、領隊馮嘉奇(馮奇)及兩名教練馮凱文、林慶麟主持下,舉行季前記者會,「馮奇」明言球隊雖以港超中游為目標,但希望球隊可以整體打法威脅勁旅:「雖然定了聯賽中游的目標,但我們有力做得更好,去年理文流浪埋班較遲,需借用很多球員,倉促之下球隊默契一般。今季我們準備較好,希望不止穩佔中游,即使對東方、傑志,都要有力一拚!」他笑言,理文流浪去季面對東方龍獅曾戰至93分鐘才輸波,「當時朱sir(傑志主教練朱志光)都為我們加油,我們今季也不能抱着未打先輸的心態應付強敵」。

理文今季引入不少新援,韓援中堅孫民哲的故事最令人好奇,此子曾代表朝鮮青年軍,去年卻換成韓國籍,一度惹來「脫北」的臆測,在日本出生與成長的他澄清:「其實是我祖父是朝鮮人、祖母是韓國人,父親則在日本出生,他持朝鮮護照,我自然也持朝鮮護照。雖然16歲後可自由揀選朝鮮、韓國和日本,但我當時沒有轉籍。」
惟孫民哲長大後往外地落班,卻即時遇上阻礙:「我去年轉籍韓國,因為持朝鮮護照令我失去很多機會,例如早年到印度落班,我因為持朝鮮護照,等了3個月才申請到工作證。」民族背景如此複雜,那麼他覺得自己是哪國人?「這個嘛……」他即時苦惱地笑着,「我雖在日本出生和長大,但一直在韓國國際學校讀書,被灌輸韓國人思想。至於我無論做朝鮮人或韓國人都沒所謂,因為兩地很久已前本來就是一個國家」。他表示,自己在印尼和香港之間選擇後者,希望發展順利。

清泉球隊

西貢理文流浪朋友

有無可能下季轉用西貢鄧肇堅場做主場呢??

伍件is watching tsun dai
好窒
伍件is watching tsun dai

好似唔係傑志青訓
好窒

你哋唔俾錢梗窒,我俾咗110鎊高清順過肚瀉
羅曉聰男神陳昌源無班落

離隊姐
好多選擇,比甲其他隊,或返亞洲挖金

頭先上網睇可能下年做翻律師
港超排名(估計)
1.東方/傑志
2.東方/傑志
3大埔
4南區
5.飛馬
6.富力
7.元朗
8理文
9 流浪/夢想fc
10.流浪/夢想fc

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞