[本地足球] 2017/18 港超聯季前及港隊亞盃外討論(40)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
関根貴大轉投德乙恩高斯達特
浦和成季打得最好嗰位
香港球員應該連德乙水平都冇

sure la
港超=德國四五級聯賽水平
德丙d節奏,對抗性都勁過港超好多

睇下ZhiGin咪知 認真少少就應付到

true

德乙水平? 德乙勁到飛起喎

我係德國睇過第6 7級既Verbandsliga同州聯賽 感覺冇邊隊港超球會打得好過佢地
可能小kid仔勉強夠班
港超中上游平均水平應該稍遜於德國第 6 7 級聯賽
下游個堆就差得更遠

true,睇聶淩鋒就知
港超下游球隊可能只有德國第 6 7 級聯賽水平

唔會掛
踢左幾年預備波都有人搵

CV真係呃到人
所以歐沖去過葡萄牙之後落班咁易唔係無道理
嗰陣未番中甲落班嗰陣已經傳話好多球會搵佢落班
佢唔番香港都唔係無道理

歐沖同好多支那人一樣去葡萄牙刷cv

咁多獎金
我諗佢就算坐都有6位數字
點會返黎?

但最好奇就係做乜唔同佢解約,個個月出糧俾佢有乜謂,大陸佬係大把錢,不過做乜唔慳返嚟俾返大陸人好過

歐沖同女班主好熟

解約都要賠錢嫁嘛
你睇英超都唔會成日terminate contract啦
基本上只要佢乖 唔搞事 就袋袋平安

真,炒你又係要賠,不如俾你做預備組台柱
歐冲都係,咁多錢又唔洗踼點解要走
Kai子馬更加,得返一年都唔走,賺盡你

true, 不過歐冲連預備組都只係後備
Andy響德國打埋d parttime垃圾黎香港都超班+carry全隊
點會有人ff香港球員有德乙level

痴線,中超有客隊球迷俾人推落看台
中國足球

又會係中國足球先有,你無睇過旺角場條片?

https://youtu.be/c9dzmWhj3Wg

呢段片真係次次睇都覺得好有生命力

最正係隔離個廢老個句: 嘩 死左啦
睇人仆街真係香港傳統
【外援介紹 - 艾華頓強勢加盟元朗!】

近幾季有睇本地波,相信對艾華頓呢個名字完全唔會陌生。

即將踏入個人喺香港嘅第三個港超球季,巴西前鋒艾華頓當然唔算係新外援,不過呢位擁有噴射速度同埋頑強鬥心嘅射手,今個夏天加盟元朗之後所率先帶嚟嘅衝擊,就似乎比起隊中任何一位新加盟嘅球員都犀利。

睇返上星期五早上元朗對住東方龍獅嘅拍跳,艾華頓三番四次以一人之力考驗東方龍獅嘅後防線,仲有好幾次令到看台上傳出「嘩!嘩!」聲,演出確實賣力。

嚟到元朗之後,艾華頓話自己好幸運喺新球隊得到好多人照顧,令佢好快適應新環境,不過佢最想多謝元朗主教練曾昭達,因為「達Sir」畀左佢好高自由度佢,令佢可以响前線充分發揮自己所長。

地區球隊一向都以齊心為球隊最大殺着,又睇睇上季總共入左14球波嘅艾華頓可唔可以喺元朗繼續射手本色,幫球隊今季攞到好成績!

#HKPL #YuenLong

垃王
講開歐沖
之前有小道消息話港超有球會想搵歐沖翻嚟幫手踢亞冠
出到外援級數人工
但歐沖不為所動

唔會掛
踢左幾年預備波都有人搵

CV真係呃到人
佢唔番香港都唔係無道理

歐沖同好多支那人一樣去葡萄牙刷cv

應該有人上去睇過佢打預備組既表現先會出到外援級人工比佢返香港 (樂觀咁睇)
【外援介紹 - 艾華頓強勢加盟元朗!】

近幾季有睇本地波,相信對艾華頓呢個名字完全唔會陌生。

即將踏入個人喺香港嘅第三個港超球季,巴西前鋒艾華頓當然唔算係新外援,不過呢位擁有噴射速度同埋頑強鬥心嘅射手,今個夏天加盟元朗之後所率先帶嚟嘅衝擊,就似乎比起隊中任何一位新加盟嘅球員都犀利。

睇返上星期五早上元朗對住東方龍獅嘅拍跳,艾華頓三番四次以一人之力考驗東方龍獅嘅後防線,仲有好幾次令到看台上傳出「嘩!嘩!」聲,演出確實賣力。

嚟到元朗之後,艾華頓話自己好幸運喺新球隊得到好多人照顧,令佢好快適應新環境,不過佢最想多謝元朗主教練曾昭達,因為「達Sir」畀左佢好高自由度佢,令佢可以响前線充分發揮自己所長。

地區球隊一向都以齊心為球隊最大殺着,又睇睇上季總共入左14球波嘅艾華頓可唔可以喺元朗繼續射手本色,幫球隊今季攞到好成績!

#HKPL #YuenLong

垃王

噴射速度
9527~: 屌你老味成堆小圈子圍爐 假新聞 自己回自己尻堆post 你去埋我個份
関根貴大轉投德乙恩高斯達特
浦和成季打得最好嗰位
香港球員應該連德乙水平都冇

sure la
港超=德國四五級聯賽水平
德丙d節奏,對抗性都勁過港超好多

睇下ZhiGin咪知 認真少少就應付到

林志堅季尾少傷+冬天已經踢得掂
9527~: 屌你老味成堆小圈子圍爐 假新聞 自己回自己尻堆post 你去埋我個份

雖然9527係on99 但佢今次冇講錯

咪因為你囉
講開歐沖
出到外援級數人工
但歐沖不為所動

唔會掛
踢左幾年預備波都有人搵

CV真係呃到人
佢唔番香港都唔係無道理

葡甲1場 葡乙5場 夠J一世
diu
之前貴州喺中甲都冇乜點出歐冲啦
forever bench captain
講開歐沖
出到外援級數人工
但歐沖不為所動

無論係傑定東都好,有得踢亞冠都好應該去,有得踢高強度既比賽都唔去
diu
之前貴州喺中甲都冇乜點出歐冲啦
forever bench captain

公道d,check過
貴州係中甲第一場比賽就比歐冲後備上陣
點知之後佢一傷就四,五個月,
淪為預備組台柱,係歐冲自己問題

咪因為你囉

利萊辛尼逼害我咋
andy個時雖然打既係德國地區聯賽
但係個時仲未有3.Liga
所以當係第三級聯賽

方小肥做乜著南區
[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/08/06/133140_c38fc3ba97e79d4dc14133597a0b7033.PNG[img]
方小肥做乜著南區

見佢喊住俾費7攬就知冇乜腦

方小肥做乜著南區

佢係謙fans
發覺垃圾熱時唔敢大肆報TsunDai

方小肥做乜著南區

學下十三e
發覺垃圾熱時唔敢大肆報TsunDai

垃圾篤數傳媒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞