[本地足球] 2017/18 港超聯季前及港隊亞盃外討論(40)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
認真 18歲啱啱簽職業約 有一隊後備仲有得落場仲想點?點解咁多人叫Tsun走 睇唔透 係有技術嘅 喺英甲浸多兩年練大隻啲先走啦 我就唔信會冇班落喇

大家應該都第一次睇英甲姐,加上有幾何見到香港人踢歐洲聯賽,所以大家都特別肉緊同著緊姐

我諗係啲人係睇完d高q大棍 驚佢留係度會發揮唔到同冇進步
呢件乜春野 盡戴都幾垃圾 英甲都踢到成pat屎咁 對手咁廢喎
返黎香港恐怕勉強爭贏劉桌軒

大家唔好再睇好佢
廢嫁

True大家唔好再燈了
認真 18歲啱啱簽職業約 有一隊後備仲有得落場仲想點?點解咁多人叫Tsun走 睇唔透 係有技術嘅 喺英甲浸多兩年練大隻啲先走啦 我就唔信會冇班落喇

大家應該都第一次睇英甲姐,加上有幾何見到香港人踢歐洲聯賽,所以大家都特別肉緊同著緊姐

係驚佢唔夾隊波,跟住被打入冷宮

啲人睇開英超西超,唔知其實下面啲聯賽點玩,般尼矛夫,白禮頓呢啲都係喺下面咁撞同9斬上英超㗎

英式style係咁,打高q大棍,兩翼傳中

除非貝利搵佢做核心改造隊波,唔係既話好難會轉打法,唯有tsun dai適應隊波既踢法
tsun dai how 今日表演

夾唔夾唔係最大concern
其實有教練肯照肯俾機會佢就得
好似跑狗倫咁俾中甲睇中頭半季都有得出下
一換教練就要準備執包袱走人

除非貝利搵佢做核心改造隊波,唔係既話好難會轉打法,唯有tsun dai適應隊波既踢法

無可能俾個18歲做核心改踢法。教練一定係睇有咩人就返點踢

個教練搵佢踢左中場
仲讚佢踢得好
下個教練覺得佢成日用波
唔夠簡單就仆街了

咁睇落浚仔短期內應該有運行
不過奉勸香港球迷唔好過份吹捧佢
尤其係成日踩上人地官方日提夜提 同埋打中文留言
咁做同北面班自以為救世主大撚哂既生物冇分別
變相捧殺
仔留係英國/歐洲個邊操fit自己body 同埋習慣多d高強度比賽

無可能俾個18歲做核心改踢法。教練一定係睇有咩人就返點踢

岩呀,你估個個係雲加同法比加斯咩

所以要tsun dai適應貝利個踢法 而唔係隊波就佢囉 咁佢適應唔到既話都冇辦法 但我估貝利呢一兩年都會比下機會佢,因為貝利話有其他球會睇中佢,比下機會佢出場先引到人買走佢
上transfer market
法國tsun dai 係無寫market value
其他bury球員都有

個教練搵佢踢左中場
仲讚佢踢得好
下個教練覺得佢成日用波
唔夠簡單就仆街了

咁睇落浚仔短期內應該有運行
不過奉勸香港球迷唔好過份吹捧佢
尤其係成日踩上人地官方日提夜提 同埋打中文留言
咁做同北面班自以為救世主大撚哂既生物冇分別
變相捧殺

打中文真係好柒
原來英格蘭都會有班廢伯提早離場

仲以為係香港特色添

全世界都有架啦

阿仙奴7:5雷丁
有阿狗半場就走
呢件乜春野 盡戴都幾垃圾 英甲都踢到成pat屎咁 對手咁廢喎

大家唔好再睇好佢
廢嫁

廢金都唔要

踢港隊咪又係淨係要mckee踢法
鳩跑+識回防就夠
歐沖死要面啦,係葡萄牙個時吹捧自己有幾努力,人工唔重要,只想一心外流
當時又係fb話教練點讚佢,但根本無乜人知當地聯賽水平係點,高過港超幾多?有無中甲水準?
之後去中甲早期都無得點出,仲傷埋
上到中超寧願坐,寧願踢下預備組賺舊大錢,都唔翻黎香港比大家知進步左幾多,定其實無乜大分別?
一開始都欣賞佢外流決心,依加佢好似只係為左外流球員依個朵而打飛機

另外個人覺得上年東方實有搵佢,亞冠都吸引唔到歐沖?

純粹個人意見

所以和仔屌得佢無錯~

我只係覺得和叔無必要咁講,只會顯得個人小家

講真話有錯

中國人就係咁,從來唔鼓勵後輩

和哥都話想佢踢到葡超
心底知你性格係點 唔通都死吹奏你咩

大家唔好再睇好佢
廢嫁

廢金都唔要

踢港隊咪又係淨係要mckee踢法
鳩跑+識回防就夠

就係要呢d
上transfer market
法國tsun dai 係無寫market value
其他bury球員都有

無價寶
爺爺快出手

Credit: 香港01

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞