咒術迴戰(41)

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
好似火影班比凱踢個一腳前咁樣認可佢都無咁7
應該係字眼一舊舊
55555應該係想講宿攤一直係講緊佢打算用咩方法去解無量空相
但55555係想講"結果論"而唔係個過程
適應左個個只係魔虛羅而唔係宿攤本人
所以如果55555開左無量空相但宿攤開唔切魔虛羅, 佢都係要中
55555應該係想表達宿攤做既野係白廢心機
1來變左幫緊惠變強 (當然大前提係惠打後仲有命返出來)
2來搞咁多野極其量最多只係叫整左個"盾"來擋, 但開唔切盾中"劍"都會死
你唔大奸大惡點會玩陰招
其實伏黑開領域打完條魚之後, 即刻畀老豆拖咗出去隻揪, 但一樣用到十影, 無熔斷問題
鑑於領域後熔斷係死設定, 我估可能係伏黑不完整領域嘅特性, 無完整領域嘅完整效果, 但都無完整領域嘅熔斷後遺症
伏黑果時唔係開簡易領域咩
不過睇完先發覺
宿攤既說明一直係講魔虛羅只係為左適應無量空相, 原來其他招無適應過(希望佢無講大話)
如果係咁55555都仲有好多招係度, 咁既情況底下55555其實已經好難寫得死佢
蒼赫茈都冇適應到
所以佢諗住開住個法輪用封閉領域迫55555用呢幾招同佢打從而令魔虛羅適應
動畫幾點更新
23:56
唔係,佢係開領域但因為未夠料淨係開到唔完整領域
個領域埋唔到口
希望打完之後會講得通返
老實講
宿都話覺得無量空處棘手
但又話係佢個時代五條只係凡夫
咁講如果佢係古代見到五條,得自己原裝開放式廚房佢已經輸撚咗
澀谷果陣應該大把人都係咁諗
原本同火山頭打果場都覺得佢幾有強者風範
撳住人打都仲會讚下對手
宿原來只係生係無55555時代既凡夫
我有覺得啊,姐係壞人都有好多種,唔係話要反派正直,但由佢上咗惠惠身之後成個觀感真係幾小丑,即使未打55555之前都係所以我先話虎仔樣嘅宿儺好好多宿儺打多陣就好入番去虎仔身到啦,嗰邊啱你多啲
佢後面玩到咁複雜 但係作畫上表達得唔到佢咁複雜既戰鬥概念 大部分都要靠讀者透過文字去理解發生緊咩事
作畫開始凌亂 有漏格情況 明明有空間可以描繪係戰鬥畫面上 但又浪費左勁多格數係講波佬身上

估唔到係由宿狗達成呢句說話
每次講咒術d問題出黎 班死忠都起晒鋼
一次係咁兩次係咁 已經開始忍耐唔到
一隻手掌拍唔響 話人前諗下點解係呢套野特別多人屌
之前直頭有人開topic講
SORRY呢個POST淨係見到你起槓
好聲好氣答你之後得罪你咁比你JER住問
本書會唔會厚過聖經?
宿儺對55555
開戰前:你都只係生猛d既魚
覺得自己佔上風:係我唔存在既時代出世既凡夫

人地都無佢咁串

btw 對天使戰拎惠惠個樣出黎:hana 係我呀

惠惠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞