咒術迴戰(41)

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
唔解釋就唔會食書 芥見200IQ
腦魔個腦有口,佢個腦食左其他人既腦所以可以繼續用人地術式
利申鳩up
早幾星期咪一樣有人屌無解釋點樣醫熔斷, 話加設定
不如等出晒再睇啦, 連載唔留伏線點吸引你班友邊屌邊睇
果然200IQ
唔清楚佢個領域有無成功開啟,結界都未生成就爆咗
我估應該同55555個情況差唔多?不過如果真係熔斷緊仲有招「開」,唔怕嘅
最尾果頁五條咪用蒼拉佢埋黎打鳩佢, 理論上宿儺都可以用除領域外既招
講緊宿儺融斷
呢班傻撚好笑到似足今期一拳超人原子武士解讀king既實力一樣

又好似真係,唯有幫佢腦補設定,術式係軟件,要安裝咗(刻在大腦)先可以用,又因為本身術式係軟件(跟靈魂),所以宿儺/假油換身體後都可以用,咒靈有身體後都可以用術式,如果用咁嘅設定有冇問題?
其實佢又好似無講錯,55555都係爆完領域無耐就出到術式,可能可以修復熔斷只係出唔到領域咁解。
其實惠係咪中咗超過9分鐘無量空處
3次3分鐘加前兩次
thx,終於明佢講乜野轉移過程唔轉移結果
如果融斷一陣(兩頁紙)就用得返術式
其實之前有無必要搞咁多野破壞腦再醫去修復
不過結論都係睇作者點吹
我反而係唔理解點解修復完新鮮大腦會用唔到領域,不過作者話用唔到就用唔到,唔影響故事發展就唔深究啦
唔知加埋要幾耐先醒返
咁你咪好似King咁
假油要55555輸先會出去,55555一輸,班學生就要去圍宿
放心
49.5本靈魂研究書應該會開估
睇撚曬先吊唔得既
其實熊貓有冇術式 激震掌都係咒力特性/操作
受肉個下會改變肉體掛
然後如果用上面個巴打咁用假油個理論去定義
肉體=靈魂 所以術式會刻哂係兩邊
咁就會衍生今集嘅問題
廚房佬用伏黑個靈魂去頂無量嘅傷害
令魔虛可以唔俾55555一炮ko嘅情況下去適應無量
但靈魂=肉體 正常共用肉體嘅廚房佬點解頭4次會0傷
正常無量領域效果係AOE 用今集睇 連靈魂都打得中嘅
頭4次魔虛羅嘅傷害效果 正常都會顯現翻伏黑嘅肉身到
靈魂等於肉體
兩個靈魂等於兩個肉體
你伏黑嗰邊靈魂肉體中招姐,我宿儺呢邊既靈魂肉體抵消必中冇事喎
究竟推遲嗰日子 做左啲咩準備 好似咩都冇準備咁 連最基本嘅交換情報都冇做
就返個時間打贏直接直落聖誕party bbq
死滅開始個陣 作者set左rule話剥奪術式係直接影響大腦而導致死亡 呢度可以有兩個解法
1. 已被刻有術式既術師 之後無左術式=死 將術式同性命掛勾
2. 刻有術式既人會直接導航比人搞到腦壞 腦壞=死

用1.既解說 術式等於命既話 今集55555 係無術式個一刻已經死左 死左根本無辦法用反轉術式黎醫腦

用2.既解說 有術式既人係會因為術式剥奪既過程而郁到個腦做成損害 損害到腦=死亡 呢度已經指出左大腦損害係會死 而55555今集就係郁左大腦 而佢無死

有人就解釋之前秤& 55555都有被損害到腦 但佢地無死 所以損害腦根本唔會死 呢度根本就已經係有矛盾 而唔係用黎佐證大腦損害唔會死

如果術式係大腦皮層 而大腦皮層損害係唔會死
咁根本一開始死滅迴游被剥奪術式都係可以唔死
即使術師本人唔識反轉術式 硝子 乙骨都可以醫人醫返個腦咁一開始救人既方向就可以多一條路

作者根本好多設定都唔係一開始就諗定晒 好多野都係後面修修補補 搞到好多人一頭問號 成套野都行到尾段
到今日都仲可以係基礎設定上再加新設定
有d人睇唔明 就鬧人有無用腦睇 乜野已經好簡單
根本呢套野自己都鳩咁黎 加埋死忠鳩撐先咁多人反感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞