咒術迴戰(41)

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
同埋佢唔擋唔係因為用十影將適應過咗落去伏黑度咩?
平時就用展延同55555搏鬥,靠接觸抵消無量嘅必中。
我理解係咁樣
冥冥啲烏鴉表示輕鬆
十種影法術可以對抗六眼+無下限,唔等於可以對抗55555
55555究竟係因為佢係55555而最強定因為最強而係55555
人面有人答左啦,係咪個個識反轉? 仲要係醫腦既?睇晒成個漫畫得五同宿咋喎
比作者更用心解讀
中意先同你認真睇咋
唔中意睇既咪果條友咁囉
睇個漫畫咁多怨氣
本身55555呢代無下限係好多偶然嘅集合體黎
有無下限同時有六眼
俾伏爸斬完識點用反轉術式
好老實講 要劇情殺55555肯撚定要後加設定
但問題係下下啲idea兜得7
得啦,知你好叻好獨特
俾d獎聲你啦,開心未啊
點解Jump編輯唔係你
既然你咁醒,一定知醫熔斷點兜得賺盡掌聲,請開始你既表演
人外魔境連登決戰3
認真咁講
本身咒術部分刻係靈魂 腦 定 肉身到
都已經係矛盾設定黎
如果用今集咁講 術式係刻係腦到
咁解釋唔到漏湖呢啲自然界咒靈點會有「腦」呢個定義
但刻係靈魂嘅 咁點解假油用到真油嘅咒靈操術
真油一早死撚左
但又同時如果刻係肉體嘅
點解假油用到虎媽原生嘅反重力術式
明明人地連肉身都換埋
今集一炮食哂之前啲設定嘅書
第一. 靈魂同肉體同時刻有術式,如果唔係咒靈無肉體點用。
第二. 有肉體要發動術式需要用大腦都好合理。
第三. 假油個換身術式都未講咩原理咩束縛就話人改設定會唔會早左少少
其實點樣換惠上場, 但身體控制權又唔換比佢
唔算換 只係當佢擋箭牌咁
即係騎士舉盾 你唔會當個盾有騎士控制權
贊成今集係食曬書架啦
無為轉變 又有分咩術師型大腦定咩有術式但無術師大腦
假油又用到身體舊主人術式
可以既解釋係
術式刻係身體,但要有術師腦先用到
但今集又話係腦

除非廚房佬又柒又錯
補充: 第1.咒靈相當於現實既鬼,係超自然,咒力亦係來自人,人對XX既恐懼。
而術師唔同,係來自自己,人係可以使用正能量而咒靈只係負能量集合體。

第2. 靈魂無術式既話,受肉體既術式邊度黎? 宿點樣利用伏黑既靈魂發動魔虛羅?

第3. 假油點解唔醫好個頭既傷口位?用左咩束縛換黎咩條件?作者都未講你又知食晒設定?
宿儺同55555都係準備入第二round,依到已經第四round
話時話...我好想睇宿儺中咗秤既領域後會點

宿儺:「屌你,咩垃圾來」
秤中左點捱到中大獎先係問題
搵自己友開一次領域咪得
宿儺唔係應該融斷緊咩?
啱啱開完領域wor
又有新一期 揍術迴戰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞