咒術迴戰(41)

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
依家咁睇應該全部咒靈都有腦部?因為作者話過咒靈都有肉體,只係腦部構造唔同,無量對咒靈嘅影響相對細啲。
石流唔係55波啦,乙骨一日同四個特級實力既人打,有三個係混戰一齊打,四個都係乙骨搞掂

石流同乙骨單打,乙骨點會打到咁傷
最後都係重點,最強就係孤獨,永遠都要一個人搞掂,其實55555依種背景駁錯線就做終極大boss
諗番都好勁
因為乙骨知道愛 係強者 仲要係純愛
有冇人知道點解廚房佬可以一路用延展肉搏一路暗地開十影,唔係話兩者不能同時用咩?如果佢可以同時用延展同術式(仲未計佢可以同時開埋領域),洗鬼偷摸摸開十影,直接用延展肉搏中和無下限,再召十影堆式神幫拖/瘋狂斬擊,555仲打條毛
同埋555 對6眼盲撚左咩,廚房佬比無量打中左5次都睇唔到,收起抵消自身必中都睇唔到,開住十影都睇唔到。相反555用過一次反轉回復術式就比廚房佬睇穿哂個原理,似廚房佬有6眼仲多過555有

呢段對話解釋咗宿儺捉住搏鬥嘅空隙解除延展再開十影,所以並唔係兩者同時用。

至於點解6眼睇唔到呢一點我都想知,本來以為6眼好勁,但原來佢只睇到靈魂但睇唔到靈魂收埋個轉盤同中咗無量空處
乙骨依家知道個原理
咪可以學55555一樣醫術式
咁係咪即係變咗之前其中一次55555開無量空處,宿儺就係靠痴住55555身而唔中無量,理論上其實都唔洗咁做因為中咗都只係惠食曬?
一醫錯就gg應該得呢兩個最強先咁夠薑,同埋可能都關55555平時都長期開緊反轉術式去醫腦先諗到呢個方法+實踐到
插錯線咪玩完乖乖地等cd啦

惠:莫名其妙地承受咗5次無量空處
55555應該係俾甚爾斬完機緣巧合之下先學識
再加上平時無意識開無下限都燒/醫慣腦
正常人學既話,試一次應該就直接gg

同死後變咒物一樣道理,只可以試一次
衰咗就玩完
你睇垃圾翻譯搞到理解錯咗
原文嗰頁係講宿儺一直只係抵銷咗針對自己嘅必中, 無抵銷伏黑嗰邊
所以廚房佬本人一直無中無量空處, 亦從來無轉移攻擊, 只係無幫伏黑擋, 令伏黑唔知硬食咗幾多鑊無量空處

成件事個原理係咁:
1) 魔虛羅要適應一定要食招, either魔虛羅自己食or術者代食, 而用領域擂唔計食咗招

於是問題就嚟喇, 廚房佬唔食得無量空處, 佢知一食就玩撚完, 所以唔可以開法輪代魔虛羅食住先; 亦知道唔可以直接召喚魔虛羅食, 因為佢知五條一撚定直接打爆魔虛羅, 唔會適應得切(你睇佢一拆完領域就收返魔虛羅就知佢驚呢點, 最後都係打算自己代食其他無下限術式, 以免魔虛羅畀五條打爆咗先)

所以廚房佬要諗方法可以又食無量空處又唔使hang機

2) 五條落必中command係針對「領域內嘅所有嘢」
3) 唔撚知點解無量空處變咗同時打大腦同靈魂
4) 唔撚知點解廚房佬知上面嗰點

廚房佬喺五條領域內, 而由於上述3) , 無量空處打撚埋靈魂, 所以領域內嘅伏黑靈魂同時係攻擊對象, 於是佢條屎忽鬼唔知幾時開始, 就直接召法輪掛去伏黑靈魂度, 同時唔幫佢擋領域效果, 等伏黑代替魔虛羅食招, 解決上面個難題, 令魔虛羅有樽會適應無量空處, 廚房佬又唔使食招
因為由頭到尾有「適應」呢個特性嘅都係魔虛羅, 唔係術者本人
術者只係可以召法輪, 幫魔虛羅食招去有時間適應, 去除魔虛羅適應前畀人收皮嘅唯一弱點
影法師係式神使, 只係使役式神嘅人, 而唔係有埋式神能力
即係影法師術者係捉琪佬, 唔係好似咒靈操術咁, 可以搞埋人機一體
將宿儺理解成panda咁雙核心,然後根據靈魂等於肉體既概念,而家既宿儺可以理解成有兩個肉體,一個係佢自己隨時可以變回既原身一個係伏黑既身體
然後只中和對自己既必中,俾掛住法輪既伏黑既靈魂(肉體)硬食晒無量空處5次
面對無量空處,宿儺得兩種手段可以用。
1.用十影轉移傷害比惠
2.用展延中和無下限再抵消必中

而係領域入面嘅搏打,宿儺最多只能抵擋三分鐘,就算唔中無量都會比55555打撚死。所以佢一定要盡快打爆無量空處。
而55555替換咗結界嘅內外壁防禦力令到御廚子唔能夠從外部破壞結界,所以宿儺先選擇貼身。
原因係以取消結界嘅必中效果為代價,換取更高嘅攻擊力去打爆無量個結界。
知唔知 上世紀 有人用前額葉切除黎醫精神病

巴打佢原文係咁寫
相殺した必中命令は五条悟の「領域內のすべて」と宿儺の「領域內の自分以外のすべて」
後面嗰句「自分以外」唔係講緊除自己以外咩
咁講應該係鋪墊如果對人用嘅話係會連腦功能都會搞到跛埋

無意中睇返之前
算唔算講咗伏黑嘅結局
呢句係「互相抵銷嘅必中命令為五條悟(輸入)的【領域內嘅一切】, 以及宿儺(輸入)的【領域內除自己外嘅一切】」

是咁的, 廚房佬開領域嗰時, 個切菜術式掛咗喺神龕度(見近期某話), 咁佢入必中command緊係要排除自己, 唔係廚房會切撚埋佢

「 領域內除自己外嘅一切 」呢句係廚房佬入落伏魔御廚子嘅必中攻擊command, 同五條入落無量空處句「領域內嘅一切」必中攻擊command會互相抵銷, 所以理論上大家都無事, 但個屎忽鬼無幫伏黑擋呢句command

你地誤會咗做廚房佬無抵銷射向佢本人嘅必中command
但其實唔make sense, 一唔擋佢自己都變智障
搞到你地要腦補個唔通順位, 以為廚房佬唔撚知點解可以轉移無量空處畀伏黑食死貓(本話無咁講過)
「是咁的, 廚房佬開領域嗰時, 個切菜術式掛咗喺神龕度(見近期某話), 咁佢入必中command緊係要排除自己, 唔係廚房會切撚埋佢」
咁點解55555唔中無量空處,佢個【領域內嘅一切】無排除自己

Btw,巴打介唔介意話比我聽你睇邊個版本,我自己睇日文版,可能有野理解錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞