咒術迴戰(41)

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
但你個肉體 係伏黑個肉體播
即係來棲華受damage 天使都一樣冇左隻手
再加上 我理得你係咪兩個靈魂
無量空處打到靈魂嘅 本身無量設定係aoe黎
無論你幾多靈魂 都係同一時間受到傷害
你點可以剩係俾到伏黑食 自己唔食
天使只係寄生係來栖到唔可以好似宿儺咁出黎
正常佢出黎應該都會恢復斷手,就好似panda有兩個核心頭被人打爆晒panda核依然冇事咁,只係佢出黎來栖就會消失
話鳩你班傻仔當芥見係king咁崇拜呀 聽得明唔明?
家入推斷剝奪係落咗束縛大腦 個束縛係點冇講 話反轉唔到囉
佢都叫有留位兜嘅
熊貓冇左兩個核心點會冇damage
本體細隻左

講左係直接剥奪 唔係束縛
聽唔明喎,井多少少?
幾時畫返套屌打現時No.1既精彩漫畫黎俾我地崇拜下
原來有野要惠惠幫手就係拎惠惠做盾
熊貓例子舉得衰佢係三核互相平衡保持形態,同宿儺唔同
真係要講既話得虎杖宿儺既例子可以用,澀谷虎杖被大哥打爛膊頭同心口,宿儺上身就咩事都冇
No.1精彩 你講緊咒術呀?係咁既話都幾可悲
清晰返先
1. 而家係1個肉身, 2個靈魂
2. 宿雖然有用伏黑擋無量黎適應, 但適應既效果始終都係魔虛羅到, 唔係伏黑/宿儺適應
3. 魔虛羅適應既係無量空處, 唔係無下限既蒼,赫,芷(五條話可以一擊打爆佢,所以先至收返埋,純粹用黎爆領域)
4. 宿講左係無用展廷既時候先開十影滲d無量俾伏黑食,而伏黑靈魂術式係十影法, 咁自己用佢黎頂,適應俾魔虛羅
5. 但無論伏黑定宿儺適應既都係無量既hang機效果(過程), 而唔係燒壞腦(結果), 所以中招10秒作用係肉身致燒壞腦用唔到領域.

sorry啊, 客觀事實, 你代表你自己咋傻仔
即係腦魔做咗手腳 都係任佢講
+1
我琴日睇raw 圖第一時間理解係,佢因為打爆咗自己腦有術式果部份,再recover 去避CD 時間,但佢今次recovery 失手fail 咗,所以我本身諗住55555 係連術式都無埋
但結果依家佢只係用唔到領域
咁佢個腦到底傷咗D 乜野?
同埋我又諗,咁可唔可以再打爆多次再修復過修到正常為止
咁咪又可以開到領域囉
正常人唔識反轉夾硬比人搞個腦就=死
識反轉修復仲要係自己操作破壞個腦就冇事
唔難理解
你講就客觀事實 搞撚笑 你當自己邊個?
其實合理 受肉個啲唔會唔參加 本身自己想參加 佢地識更多咒術嘢
規則2 應該係用嚟逼覺醒型加入 佢地冇知識 唔知點醫(本身醫腦係cls
笑撚死
我唔陪你On9啦,繼續鳩叫啦你
希望你會搵人認同到你,可憐蟲
仲想攞尾彩 行撚開啦傻仔
好既漫畫唔會係後面咁多新解說
咁多例外又例外 更改又更改
佢後補設定+解說既次數多得誇張
準備又再後加設定去補完
你向前翻書唔會搵到答案
呢種程度 未去到接受唔到 因為係跳級戰鬥
因為 醫熔斷講個腦 同埋個輪任鳩擺有啲bug以外

呢場大戰其他嘢都唔覺係後加
好過加霸氣 改果實
變打外星人
無量空處效果本身自動去除術者及接觸術者嘅人, 所以條必中command唔使去除自己
但廚房佬嗰兩把西瓜刀唔係, 你睇119話就知, 領域內乜柒都劈, 咁佢掛咗去神龕度出招, 要加兩隻字廢時劈埋自己好合理

我直接睇日文, 睇大陸翻譯會出事, 我唔知今話通街最快手版本個翻譯係中文定日文唔好, 但佢地搞到好多人解錯
佢第4版嗰個「万戦」譯做「身經百戰」, 明明係講緊同癲婆打, 呢個都算
第7頁「來把適應轉嫁到伏黑惠身上」, 呢句直頭賣笑, 搞到呢度成村巴打以為廚房佬轉移無量空處畀伏黑食

「肩代わり」應該解做代勞/頂替, 第4版都出現過, 講緊掛法輪代魔上羅食招, 由術者本人頂咗適應過程嘅風險, 唔係轉移, 成話無一格解到轉移無量空處畀伏黑, 廚房佬自己唔使食

其實第四頁都寫得好撚白, 領域內實際上有三條友, 五條同廚房佬互相必中command相殺, 但流向另一條友個必中command廚房佬無幫佢無相殺, 於是佢就食撚晒, 無乜鬼轉移

真人開領域發動必中效果都係摸晒全場靈魂, 所以佢先搞到畀廚房佬劈咗兩鑊
雖然唔撚知點解無量空處會打埋靈魂, 但既然係咁, 加上係領域地圖炮, 自然會打埋伏黑靈魂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞