咒術迴戰(41)

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
本身就以事論事 班死忠不願接受 咪搞成咁
咒術真係特別多 鐘意圍爐乜鳩都讚
無計啦 動漫界每況愈下 作品質素低左連讀者都跟埋一齊低
反轉術式本質係咒力操作
用唔術式仍然可以做咒力操作
但係宿儺話伏黑好樣啲我覺得虎仔版宿儺型同襯佢多啲,惠惠版宿儺都型不過係美型
今舖係咒術罵戰@連登
lm睇嗌交
你搞清楚先後先
術式剥奪=直接死
死左又點咒力操作
D人睇唔明就話人唔用腦
用腦睇發現有野唔make sense阻礙人睇 又唔比講
等睇大學論文

無啦啦 爆出成版字
惠版冇咗嗰種唯我獨尊嗰種霸氣
咁真係睇你點理解個 =
正常情況下唔識反轉術式既人被剝奪術式可以理解做被破壞前額葉皮層
因為佢地唔識修復所以必然會死

呢個先係個 = 既意思

但五條識用咪唔死
你避得開背後導致會死既原因呢條rule咪失效

有啲似之前熔斷係=有cd=唔可以即時再用
你避得開背後導致唔可以即時再用既原因呢條rule咪失效
人外魔境連登罵戰(3)
接受唔到咪算
睇套漫畫咁上火
係55555對班學生嘅愛
你答佢就=死忠
我上面講話搵第二個靈魂食招夾硬都比佢屈做死忠
睇套漫畫睇套起哂槓搵交鬧第一次見
即係得有術式個part先叫係腦,其他唔叫係腦

「即係其實腦係可以部分破壞都唔會有事既?
其實你地知唔知前額葉佔腦部幾多成?」
「死左又點用反轉術式呢?」

Ching你啲迴力標彈返轉頭同宿狗一撚樣
咁直接寫破壞葉皮層/腦得啦 格硬黎
又係你地話睇漫畫唔好講bio 講返設定
我跟返係地個tone你地駁唔到又用返我個tone
斯文咗同時陰濕咗,所以啲低莊招都啱佢而家個樣

咁樣對比,明顯虎仔樣係霸氣啲,惠惠樣感覺係卑鄙啲
其實都唔少類似既
石流開完領域熔斷但係佢術式本質係咒力放出,變相唔受熔斷影響可以繼續用術式
規則講明永續洄游唔接受假油既終結洄游規則,假油威脅即時拆散天元既結界強行終結令小金願意接受終結洄游規則
睇你點樣避開啲限制姐

我覺得接受到個解釋

但接受唔到都唔洗勉強自己
搵過第二套睇咪算
有咩好拗

推測剝奪術式嘅方式係對大腦進行某啲影響,所以實際死因唔係剝奪術式,而係對大腦做足以至死嘅行為。

55555同宿儺嘅腦部破壞再重塑係成功例子,但因為風險好高所以有失敗嘅可能性。失敗嘅例子應該就同死滅被剝奪術式嘅做法一樣。
咁睇仲有惠個頭髮撥高好怪
簡單啲講,死滅係強制駁錯線令你死。55555同宿儺係駁啱線所以唔使死。
變咗激烈的海膽
其實以伏黑個例子黎睇無量係打到入靈魂
同埋以真人黎睇咒靈都有肉體
咁咒靈應該都有腦部嘅構造 差在同一般人一唔一樣姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞