買電視機 / 換電視機 集中討論區 (151)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
方案1. +BUDGET買55Q70C新款, 行貨$10480
方案2. 買盛...澤55Q70C, 水貨$5XXX
3米距離55吋非常細, 要83吋
Panasonic TH-55LZ1000H 行貨
$99XX
1. 120hz 廣色域 OLED PANEL, 對比度無限大, 極靚黑位, 可視角極好
2. 有Dolby Vision IQ, Dolby Atmos, HDR10+ Adaptive
3. 沒有AirPlay 2, 沒有HomeKit
4. My Home Screen 7.0 OS
5. HCX PRO AI 影像處理器
6. HDMI 2.1x2 支援 4K120, VRR, ALLM, HDMI2.0x2支援ALLM
7. 支援USB HDD 錄影
8. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
9. 5年保養

Samsung 55S95B 行貨
$109XX
1. 120hz 超極廣色域 QD-OLED PANEL, 對比度無限大, 極靚黑位, 可視角極好
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統
4. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
5. Neural Quantum 4K 影像處理器
6. HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, FREESYNC
7. 有2.2.2聲道, 有OTS功能(物件追蹤定位發聲), 共60W輸出
8. 支援Q-SYMPHONY
9. 光度高達950nits
10. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
11. 防反光
電視櫃 127 cm 左右??
暫時果間專門店平過細鋪
2.5m距離應該買xr65x85k 定xr55x90k好
75.....
竟然加價以為越遲買越平
見Sony仲有貨⋯⋯但裝修唔切,有無咩方法拖到一個月,定係送完貨再一個月後自己搵師傅上黎裝
av生命俾足錢有得留貨半年,我留咗一個月先叫生命送貨同安裝
Sorry打得唔清楚,我指係Sony官網
只是新款調整價錢
其實Panasonic都就快唔會有
人在韓國,根本冇人用Samsung電器,住咗幾間新酒店都係LG電視

Samsung得微波爐同電話多,洗衣機直頭未見過Samsung

8成大媽用Flip 4,後生就Apple

放落酒店,平貴絕對唔係考慮因素,反而係耐用性,可惜我哋香港買唔到歐洲砌或者韓國砌嘅LG,否則LG應該贏哂
可以, 不過呢2日三星加價
用左半年LG洗衣機, 暫時非常滿意
Sony官網最貴, 應該唔可以HOLD貨
兩款都應該冇貨
得返自家OS 果幾部
今年得返OLED仲係
行Mini LED 背光嘅MX950會用自家OS
我係北美bestbuy買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞