買電視機 / 換電視機 集中討論區 (151)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
8月掛, 今年好遲, 唔知原因
水貨55Q70C 5000咁抵
有特別原因, 唔方便講
盛....澤唔會賣呢類機
miss左X90K
X90L影都見唔到
依家仲買X90J係咪好傻
X90L 8月應該有, 不過沒有50吋, 加上貴
而家入手A95K 55寸仲好唔好 定係等A95L 新屋2.5m 距離
2.5m 距離 75吋
55A95L預3萬
65A95K預4.5萬
77A95L香港唔出
1.8 - 2米 55吋
2.2米 65吋
2.5米 75吋
3米 85吋
係差在個保養?同一手水貨是咪差好遠
咁咪中左伏會唔會都唔知
筆直$12,000內
想買OLED 55' 有咩選擇

同埋電視牌子係咪Sony最好??
盛...澤只賣1手全新水貨, 確保質素
LG 55" OLED TV B3 OLED55B3PCA 行貨
$129XX
1. 120hz 廣色域 OLED PANEL, 對比度無限大, 極靚黑位, 可視角極好
2. 有Dolby Vision IQ, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, G-SYNC, FREESYNC, HDMI 2.0x2
7. α7 GEN6 影像處理器
8. 光度高達750nits
9. 支援WOW ORCHESTRA同步發聲
舊款清哂, 行貨12K內沒有55吋 OLED
水貨貨源好重要, 唔係只有平就衝
通常同級入面sony靚少少但貴d
唔該Step哥
77A95L confirm 左香港唔會出?
1. 香港SONY官網冇
2. 77吋沒有係機電工程署做登記
3. 就算有可能都要10月打後, 不過機會唔大
你夠3萬以上BUDGET可以考慮等55A95L
唔該晒巴打咁直接唔等佢出77A80L 算
就算有都賣成7萬中左右, 少人負擔到
77A80L已經出左, 唔需要等

Sony XR-77A80L 行貨
$599XX
1. 120hz 廣色域 OLED PANEL, 對比度無限大, 極靚黑位, 可視角極好
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Cognitive Processor XR™ 影像處理器
7. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
8. 光度高達750nits
9. 支援ACOUSTIC CENTER SYNC
唔該巴打 2.5m 距離 55寸係唔係太細部,定係65寸或75寸. 我電視牆得2.3米闊
係太細,最少都65吋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞