買電視機 / 換電視機 集中討論區 (151)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
如果搵唔到舊款, 買新款水貨係好抵玩
如果放到55吋就水貨Q70C, 都不錯了
Step兄知唔知點解LG 50寸要用VA而不是IPS
但其他尺寸就IPS
我自己都開始想由日本電器轉韓國電器, 好似都唔錯, 特別係著重軟件既產品
特別係好多日本牌子電器已經唔係日本設計, 例如HITACHI, TOSHIBA, 三菱
韓國電器通常係自己整, 同埋有新科技
2月換左LG洗衣機, 用落好過歐洲機好撚多, 好靜, 歐洲機要分分鐘買到好貴先有同一水平
如果想賣我可以幫你置頂~
如果要求對比度同黑位, OLED係唯一選擇
G3睇過真係好光, 明顯比C3光一截
不過G3個面有少少紫紫地
應該已經冇哂, 除左97吋
謝謝巴打分享~
水貨既q65c 係咪= q60c ???
定其實唔同
其實只係底座有分別
Q60C, Q61C分別只係機身COLOR
Q65C就只係底座有分別
我建議上77C3水貨, 畫質全面提升~
舊客你問下, 應該再有折
盛X門市都係用LG OLED配SAMSUNG Q990B, 冇問題出現
我自己大廈就冇事
如果有事, 就日後轉牌子, 一係用機頂盒
外國TCL 只計SPEC其實唔差, 用料質素就唔知道了~
晶片同光度有非常大分別
巴打現在點?
我見前幾日三星新款加價
佢都同我講係正常麻煩哂巴打們了
Sony 保養唔係好掂 好似冇人 打電話約上門兩個禮拜 check完 等訂parts 2個禮拜 收機番去整又兩個禮拜。同埋一定要打電話 網站留email完全冇人復
打電話係最基本
三星, LG可能連電話都冇人聽
Samsung電視建唔建議買水貨呀?
建議

購買水貨電視我推薦 盛.........澤
廳電視距離3米 77寸oled邊部抵玩?唔介意水貨
LG 77" OLED TV C3 OLED77C3 水貨
26XXX
1. 120hz 廣色域 OLED EVO PANEL, 對比度無限大, 極靚黑位, 可視角極好
2. 有Dolby Vision IQ, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. 有HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, G-SYNC, FREESYNC
7. α9 GEN6 影像處理器
8. 光度高達850nits
9. 2.2聲道喇叭, 共40W輸出
Samsung S90得唔得 冇dolby vision會唔會差好遠?
77S90C應該要3萬左右
旗艦機就最好有, DV係最高階HDR格式
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞