買電視機 / 換電視機 集中討論區 (151)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
叫左佢睇盒,機身同電視setting對serial number

唔該哂呢度啲巴打解答
詳細型號係咩
師兄觀賞距離大約幾多
QA55Q70CAJXZK
行貨黎喎
佢話水貨喎
不過晏晝先送 我叫老母影啲相黎睇睇先
唔好嚇我住 如果睇機背同入setting對model number都係q70c係咪就ok 仲有咩可以睇埋
其實型號可以入工程MODE改, 我改做QN900C都可以
只有SERIAL NUMBER係唔可以改

係咪可以咁睇?定係點對到
以前有巴打有個網站可以CHECK, 我搵唔番
你張圖我都有搵到
屋企有小朋友想買電視
老婆怕size 太大對小朋友眼唔好
2米3距離係咪買48吋OLED48C3PCA 最好
太細
size 太大對小朋友眼唔好??
係呀 我自己揀就想黑色對比度做足d
但屋企女人嚴貴 同埋可能怕小朋友會掉野整壞個電視
有無爸打屋企有小朋友有建議 邊隻性價比高
我自己都係想揀oled
同埋因為之前住果到係用緊隻得43吋
仲要係公屋果d廳 最遠果點計成4-5米
所以老婆可能怕個電視太大 坐係sofa 佔哂你成個眼球咁大
你喜歡就OK
呢度兩米係討論緊 65 定75
太大我自己都唔ok 個電視佔哂隻眼 好似睇唔哂左上角同右下角咁
如果睇戲要睇字幕 個電視太大好似好難又睇倒畫面又睇倒字幕
去啲有呎既鋪頭 模擬返自己屋企 距離感覺下
不過你話成4 米咁遠 睇48 變睇iPad 咁
有咁遠我諗呢度巴打玩投影出 100 吋闊
驚畀小朋友整爛的話就買部平價機算
其實soundbar 掛牆係咪無咁好?
冇問題,係電視下面就ok
Hi 請教下 幫家人買
$4000左右 43吋買咩
Q61B nano77? 定其實再平啲都唔大分別
Q61B
同埋個電視同soundbar 最緊要一開頭check 同試d咩,因為我要盡快登記拎返個陣既優惠。個soundwoofer 近電視好d 定近後置?個soundbar 唔洗專登買d 野整高4角咁? 感謝step 巴🙇‍♂️🙇‍♂️
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞