買電視機 / 換電視機 集中討論區 (151)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
好少事, 你未必知玩法姐
我之前去豐澤睇,
以為佢痴係soundbar 個價錢係部電視機既價
C3同 B3差幾遠
LG A3最入門,光度500nits,2個喇叭,機身用料比較膠,面板得60HZ,只有HDMI 2.0, 唔支持120HZ, α7 GEN6 影像處理器

LG B3光度700nits左右, 2個喇叭, 面板有120HZ,有2個HDMI 2.0,2個HDMI 2.1支持4K120HZ, α7 GEN6 影像處理器

LG C3光度再提升左, 最高達850nits, 4個喇叭, 面板有120HZ,有4個HDMI 2.1支持4K120HZ, α9 GEN6 影像處理器

LG G3光度再提升左, 最高達1400nits, 6個喇叭, 面板有120HZ,有4個HDMI 2.1支持4K120HZ, α9 GEN6 影像處理器, 機身最薄, 邊框最幼
送個條係S800B (唔係Q800B)
好幼身好癈下
唔好抱期望會勁
另換領你預要等3個月
AVLife 唔要soundbar同超市卷
可即扣$2400
家人壞左部電視
想送43吋
介意水貨
4k-7k內有乜高性價比介紹
Sony KD-43X85K 行貨
$55XX
1. 120hz 廣色域 VA LCD PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
8. 光度約550nits
邊間好
購買行貨電視 大鋪 我推薦 AV...LIFE
購買行貨電視 細鋪 我推薦 AV...OUT...LET, HD...LIFE, 偉..明
睇完77c3同s90c 好難揀
Sales話samsung oled出左2年穩定性係未知數
Recommend我c3
可唔可以指點迷津
S90C囉, 色域高
上次step巴你報水貨價真係好抵
計返壞左買過部都仲平過一部行貨

睇你自己決定

S90C就最高色域,高光下都Keep到色域
C3水貨就出貨快,有DV
我新屋到有小小西斜
Samsung會唔會冇咁襟用
答唔到

如果太猛太陽就唔好買OLED
LG水貨都有3年大陸原廠Panel保,可能比到更大信心你
明白
咁我都會較自動閂窗紗同貼遮光貼
咁應該問題不大
請問Samsung q65c 65吋係咪120Hz?
no
4000$以下想買43" 4K VA LED 係咪得Samsung 嗰部已經最好
Samsung 43BU8100 行貨
$33XX
1. 60hz VA LCD PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統
4. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
5. Crystal Processor 4K 影像處理器
6. HDMI 2.0x3, 支援4K60, ALLM
7. 支援Q-SYMPHONY
8. 光度約300nits
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞