買電視機 / 換電視機 集中討論區 (151)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
marketing部又唔識野
又冇人proofread,一貫大陸公司風格
想問下呢2部邊部好啲 或者有冇其他options
Sony 65A95K vs LG 65C3PCA

我多數睇Netflix, youtube, 會打機同未必會買soundbar
Sony 65A95K
想問下等唔等55x90L 好? 好似就出。唔知咩價位呢
唔好等,1定過12K以上
想買50吋左右,會打ps5同睇Netflix。本身想等Sony x85L見見網上有文章話L系升級唔大,一係上a90k定還是Samsung QN90c?邊部比較好
A90K畫質最好

QN90C就光度高

X85L相對最弱
X85L唔出50吋
上面畫面仲差過PS1

下面就PS4
我投A90K
我見人講話qn90有4K144,而Sony 個部無,點解會好過a90k?睇唔明d 規格?
4K144係比電腦打機用,畫面質素同格數冇關係
OLED本身黑位,對比度,立體感,動態清晰度,殘影,畫面反應,可視角都比LCD好

A90K係OLED

QN90C係LCD
hdmi線有無介紹?應該要2m/3m長
想問C2 係咪好過呢3部
近排發現部LG UM7400畫面好似越來越藍 只係用左3年多小小

Tune極色都無咩大改善 尤其睇白畫面個陣最明顯
又岩岩過左保養半年上LG官網預約維修竟然話無得整……
拎出去非官方整會唔會都係好長手尾/貴過買部新….
買過部新
過保就咩都係咁先, 間間都係咁
當然,不過已經冇貨
入門機過保冇咩必要維修
C2係完全唔同級別, 不過已經由C3取代
TAOBAO 魔獸
如果想平可以考慮盛...澤水貨

LG 55" OLED TV C3 OLED55C3 水貨
10XXX
1. 120hz 廣色域 OLED EVO PANEL, 對比度無限大, 極靚黑位, 可視角極好
2. 有Dolby Vision IQ, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. 有HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, G-SYNC, FREESYNC
7. α9 GEN6 影像處理器
8. 光度高達850nits
有大買大, 不會後悔~
建議換機, 順便升級
以前都係大陸水貨架啦,依家人地賣大陸水又全功能正常,對到哂serial number, 有咩問題?
點解講到A Gxxxx就係賣老鼠貨,全香港得盛澤係賣正貨?
有特別原因,講你就講啦,唔好單單打打
我唔係針對盛澤,以前一開始買機都係聽你講搵佢,只係嗰陣佢話q80t好缺貨我先搵左第間買
不過見師兄你為左推佢瘋狂踩低其他鋪頭,就唔係咁好囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞