買電視機 / 換電視機 集中討論區 (151)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
舊款已經大部份賣哂, 現在買新款係最貴
以下2款都係2022款, 不過未必有貨了

Samsung 55Q60B 行貨
$55XX
1. 60hz 廣色域 VA LCD PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統
4. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
5. Quantum 4K LITE影像處理器
6. HDMI 2.0x3, 支援4K60, ALLM
7. 支援Q-SYMPHONY
8. 光度約450nits
9. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar

Samsung 65BU8000 行貨
$74XX
1. 60hz VA LCD PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統
4. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
5. Crystal Processor 4K 影像處理器
6. HDMI 2.0x3, 支援4K60, ALLM
7. 支援Q-SYMPHONY
8. 光度約300nits
有冇巴打咁啱呢兩日要AVLIFE買TV或Soundbar?

今日係Avlife買左Samsung QD-OLED TV 65S95B 65吋的
未送貨 但家人反對故放售
可轉地址 及換同等價錢物品
如較高補差價
單據值$16580 (已扣除禮品)
賣$14800

有意留TG
香港係咪有排都唔會有Sony X95L
想問下有冇人之前買過Samsung電視,送既禮品係購買日後4/5個月先登記,但都ok?

因為屋企裝修仲未得,問Samsung就話禮品要購買日計既90日内登記先換到,但問經銷商又話唔洗理冇問題🙈
最後買左90k
想問下佢四隻角偏暗係咪正常
香港可能唔出, 大機會
正常
step巴,水貨盛...澤以外邊間一定係伏
b...ofb同瑞x 你有無comment
其他鋪我無comment, 亦都唔方便講
HK.....TV.............C就唔建議

盛...澤保養最長, 價錢最平, 有連登巴打價
BOTB我最初都有推, 不過佢基本上冇保養, 之後就冇再點理佢
明白
巴打要搵邊款?
如果仲係Q70B就沒有了
盛澤話幾千嗰d 都無貨
我唯有搵其他鋪頭
55Q70C咪5XXX
55Q65C差不多價錢, 唔抵買
Q70B基本上已經冇貨, 小心2手翻新
盛X就只賣1手全新機, 我保證到
如果你早幾個星期就仲有
係,幾間都話月尾有船到,不過物流既野話唔埋,所以宜家都等緊
7月尾有船到, 不過果D貨係咪已經名花有主??
瑞X 話幫我hold
盛澤話可能要7月尾至8月中....我就唔hold住了
其實點解唔考慮55Q70C, 又係新款
BUDGET真係咁緊湊?
我宜家係留呢部呀
瑞X 話幫我hold, 咁咪得囉
你話盛澤最好ma
其他都驚伏
Q70C一定冇限供應, 只是運送時間問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞