買電視機 / 換電視機 集中討論區 (151)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
PRICE.COM 有 睇下搵唔搵倒間有貨賣既先
購買行貨電視 細鋪 我推薦 AV...OUTLET, HD...LIFE, 偉..明
PRICE.COM其實比較多伏
TRY TRY 先 THANK YOU STEP爸
如果方便既話今晚影個首頁介面睇下~
想問 65吋Samsung s95c vs qn900c
主要for 睇戲+打機
喇叭唔係concern

應該點揀
今晚影

唔該哂step巴
水?🤤🙇🏻‍♂️
想問下本身支援?samsung 官網無show出黎 係咪因為呢個太基本唔使show?
2020 Q70T年代已經可以,因為要依賴Soundbar先出到咪唔講
Pan記邊有水
投影機投白牆,應該整唔爛。
S95C
我重未買到🥲 LG c2 55 都斷貨
想平就盛..澤55C3水貨

C2已經冇哂
STEP巴,其實盛.....澤55,係咪得返C3同G3?
LG係,不過仲有D冷門QNED81,要訂都可以

三星,Sony唔係

平時都係有訂單佢地先訂貨
主要都係因為qled = lcd, 黑色差,可視角爭d係咪咁?
8K冇咩用,QN900c黑位唔差,可視角都OK,係比唔上OLED姐
唔該晒
you are welcome
Sony 水貨建唔建議買
1. 睇電視台每次開機/轉台, 字幕都會變英文/簡體, 需要用遙控切換, 不過可以關閉字幕
2. 語音功能只有國語, 不過Youtube可以用廣東話語音搜尋
3. 系統介面有繁體中文
4. 跟機本身冇Airplay, 冇Homekit, 冇Chromecast, 冇任何Google服務
5. 可正常更新系統FIRMWARE
6. 價錢普遍平40%-50%, 大尺寸機種可以相差1倍以上

盛...........澤有以下解決方案:

1. 安裝 emotn UI介面, 取代大陸版介面, emotn內置Browser可以上網
2. 安裝 Youtube, Netflix, Disney+, 黃VIU, 藍VIU, NOW E
3. 安裝 emotn store, 供下載APP同更新APP用
4. Youtube可以投放影片, 可以用廣東話語音搜尋
5. Airscreen App可以支援AirPlay, Cast, Miracast, and DLNA[/red]

UI介面
thx 去問下價先🙇🏻‍♂️
購買水貨電視我推薦 盛.........澤
最後揀左c3
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞