買電視機 / 換電視機 集中討論區 (151)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
點叫, 冇佢地聯絡
LZ已經非常好
不過新機有MLA是正的
新型號幾錢?
STEP巴 重想問2米5你覺得用83會唔會太大 度過擺到 怕頭暈
2.5米77夠了, 我覺得
3米就83
MZ2000H未出
MZ1000H冇MLA
最近搬屋,想買部新電視

觀賞距離大約1.8到2米左右

主要睇電視,打機。目標50,55吋。1萬蚊內有咩推介
Sony XR-50X90J 行貨
$82XX
1. 120hz 廣色域 VA LCD PANEL, 對比度高(30000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 直下式LED背光系統, 24個分區控制LED光暗, 改善黑位同對比度
3. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
4. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
5. GOOGLE TV 系統
6. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
7. Cognitive Processor XR™ 影像處理器
8. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, GSYNC, HDMI 2.0x2
9. 光度高達750nits
10. 日本製

Samsung 55Q70C 行貨
$104XX
1. 120hz 廣色域 VA LCD PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統
4. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
5. Quantum 4K 影像處理器
6. HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, FREESYNC
7. 支援Q-SYMPHONY
8. 光度約550nits
9. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar

Samsung 55Q80C 行貨
$113XX
1. 120hz 廣色域 IPS LCD PANEL, 對比度高(10000:1), 黑位相對黑, 可視角好
2. 直下式LED背光系統, 96個分區控制LED光暗, 改善黑位同對比度
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K 影像處理器
7. 有2.2聲道, 有OTS+功能(物件追蹤定位發聲), 共40W輸出
8. HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, FREESYNC
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 光度高達800nits
11. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
算啦 我都係問下 主要琴日功力不夠 黃左單野 77算
盛澤門市有75吋 85吋可以望, 不過就唔係C3
知道呀 不過今日唔出街啦 SIZE我都度左 主要錢問題本身無限筆變左有限筆
咁你部65C2係咪要賣?
唔洗呀 朋友要左
毒害朋友, 非常好~
83C3減左價, 可能38XXX就有了
嘩 多謝呀STEP哥唔係話你毒FD講多謝
岩岩問左澤哥 佢話你同佢講左 比左個超靚價 好平啵又真係 多謝多謝兄弟
佢都記得你, 好有印象
最緊要你地買得開心, 用得安心
點解好有印象
我都唔知~
長知識, 呢D我唔係行內人所以唔知~
有師兄推薦LG nanocell,想問質素兩部點比較,因LG依部只係4k,好似好抵玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞