買電視機 / 換電視機 集中討論區 (151)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
巴打 你可以去阿澤個度再對比下先 Samsung Qd-OLED 我覺得過多幾年再買會好d OLED呢兩年應該都係LG 性價比最好了 因為我都係訂左77” C3-齊入坑
見到泰國65A80L
賣85xxx 泰銖
即係港幣2皮
好平
冇Dolby vision?
C3 65’ 水貨,想問下最平做緊幾錢?
Thanks
最後買左 a80k
但我接pc 時不停係咁閃mon
係咪條線出左問題?
有冇人買過samsung the frame系列? 新屋想買55' the frame o唔ok?
HDMI 2.1 or 2.0?
要睇外部輸入個setting, 睇下條線
多數時間用嚟做電子畫就 ok

長時間用佢嚟睇電視睇戲打機喺佢呢個價位就一定失望
要120Hz係咪Q70C或以上?
A80k 而家仲有貨買到?
盛...澤16xxx
我唔係香港既,但都無乜貨已經
之前香港好似有水貨舖入過泰水Sony
更新FIRMWARE, HDMI開增強格式
咪就係盛X
唔算好平, 加上要加機頂盒, 所以沒有作為
佢雖然係全功能, 不過用唔到MYTV SUPER, 好似話系統地區問題
你問下盛...澤連登巴打價
我唔記得係15XXX定16XXX
規格上只係等於Q70 系列,但價錢上就拍得住QN90 系列。不過外形真係冇得頂,掛牆後效果勁靚。不過唔介意冇啞面panel 的話,買LG G3 / Samsung S95C 會好好多,起碼同樣做到無縫掛牆之餘,畫質亦有好大提升
Android 的話可能裝APK 就解決到,但我試過用日版 Chromecast Google TV 裝MYTV Super 都正常冇問題,應該就冇黃Viu app 咁麻煩嘅
好似裝過APK, 不過個APP佢好似CHECK系統地區
另外價錢唔算好靚
好似上年得1-2人買過X90K

見到aeon 做緊優惠
想請下50吋電視圈咗3部扺唔抵玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞