[Free Agent] NBA 23-24 休季討論區(4)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
Doncic 同Bagley 嗰期
帝王粉灰好多
冇睇金塊打大腸咩 cp3傷之前咪又係企底角等射3分
Scoot 本身係G league 表現到球商 同 動態天賦唔係今年有班馬應該都係first pick,有d似當年無傷既fultz 基本係必選。重要Brandon miller其實重要大scoot成年,依家見到攻防完成度都咁底都真係有d難搞,重要黃蜂出名唔識養人
成日覺得大腸要大麻頓係因為佢都算半個Arizona人, 如果唔係要Doncic 好過.
而Kings 就之前一向亂pick 亂養亂請教練, 佢地先應該要Doncic, 因為唔駛點養
將來嘅嘢冇人知,純粹講緊當下嘅選擇,根本成隊波都未叫做重建完,咁點解唔簡scoot 試吓先。
黃蜂自己炒左個識養人既教練
進攻食屎都算
防守8 fouls點解釋
無計架喎帝王已經fully committed on
Fox
成隊波都係圍住fox 轉 我係GM 都唔會揀個死肥仔
但佢之後揀哈利, 所以都係亂黎同未諗定多
我覺得有三球唔揀scoot 都唔可以話錯嘅
當值未打NBA之前好多人驚佢唔適應
近十年識養新仔既隊都係得OKC 姐
當值嚴格黎講都係即食 黎到小牛呢幾年都差唔多見頂
另一隊算係成功咪係熊仔囉
本身想講塞 但組軍始終唔算太夾
岩呀 本身預佢都係另一個金童rubio 之流
無諗過佢產籃對抗都ok 仲要draw foul 得黎自己唔會大傷(即係唔係rose 槍王呢類死產爛產)
當值我都唔知係小牛養壞左 定 本身見頂真係咁
其實已經幫到盡 換埋por 仔 一內一外又唔夾
換KI 又好似各自打
始終做唔到1+1》2
佢岩夾工兵全部淨係走位等CnS就算
塞唔太夾,但都1次總決3次東決

熊入到西決再講
揀Halliburton同埋之後方向都好合理
自己知隊波養成唔得,就揀啲floor高既球員

講返肥仔個時project係圖告魯,邊諗到上限去到咁高,馬後炮講永遠無錯
哈利都唔算揀錯 起碼係正資產+有進步
叫做養岩人
就係佢打得起先換到沙邦

你睇返以下draft pick 個list 就知帝王當年叫做執到寶哈利已經打到勁過三波(計埋健康)

1. Timberwolves draft Anthony Edwards

2. Warriors draft James Wiseman

3. Hornets draft LaMelo Ball

4. Bulls draft Patrick Williams

5. Cavaliers draft Isaac Okoro

6. Hawks draft Onyeka Okongwu

7. Pistons draft Killian Hayes

8. Knicks draft Obi Toppin

9. Wizards draft Deni Avdija

10. Suns draft Jalen Smith

11. Spurs draft Devin Vassell

12. Kings draft Tyrese Haliburton

13. Pelicans draft Kira Lewis Jr.

14. Celtics draft Aaron Nesmith

15. Magic draft Cole Anthony
都係個句,draft既野無得咁馬後炮,返轉頭咁睇排名無意思

當年Halliburton係一個sell bbiq 高但身體質素唔高上限亦唔高既球員,簡單講就係打安全牌,邊估到而家咁

再者黃蜂今年個pick係按需要而唔係BPA,又真係無得屌佢地錯哂,如果Scoot打到超班但同三波就係唔夾黃蜂都一樣死。某程度上佢地都係打緊安全牌。
小牛唔覺唔覺又執到多高質role players幫Doncic,又留得住Irving
個排佢打到就斷氣咁
Irving 都係3年約 呢下精彩
仲要壓到佢起薪點少過3900萬果度厲害
Cuban 吸取教訓
黑八
鹿無bench, 正選又成浸老人除
箭鳩買鳩賣,貼pick 送人走
Jabari 彈出又彈入
Magic 咁柒多人養原陣下季
湖狗打劫球員
大腸勁到扑

講真咁都唔係大失敗年我都唔知咩係了
睇nba 仲有咩意思
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞