[Free Agent] NBA 23-24 休季討論區(4)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
3年續Irving 同12M簽Powell都係good deal黎
直接同籃網交易Lillard 好過熱火
好心個兩件都快啲Done deal阻住地球轉
笑死,完季已經係咁出口術話啲球迷想佢走佢就走,見隊波冇咩動靜,終於忍唔住口
The Cleveland Cavaliers have re-signed Isaiah Mobley and signed Craig Porter to two-way contracts.
講緊draft night pick 10 變 pick 12 + pick 24
仲要清埋bertans這兩個trade
你就拉埋其他irving 和powell

不過就算irving resign 都係good deal
壓到3年,仲要唔係頂薪,首年起薪點仲低過39m
要知佢本身最高可要求5年,起薪點47m
侷雖然無乜市場,但都估唔到小牛可以壓到佢咁
之後玩唔玩野就再後話,無可能俾佢free walk away
係 販賣黑奴既傳統根深蒂固

拓荒者唔要Herro
Ben 仔 冇人要
哈哈 😄 要四方交易
要甩實甩到
問題係要貼幾多個pick
我反而覺得
幾多個Pick唔係重點
甩唔甩唔到 先係重點
所以小牛好識玩
你留隊就話自己一人一城,唔響拓荒者拎冠軍冇意思,串人組隊,而家叫走啦又指定下家組隊,想又攞彩又攞錢又攞冠軍。拓荒者比足錢同面你啦,細球會仲要作賤自己咩? 真係狠心嘅一早通知trade 咗你重建啦
雖然我都唔讚成同球會講咩忠誠
球會出賣球員時眼都唔眨

但佢當日自己講咩一人一幫城
當日講得幾大聲,今日就俾人笑返咁大聲

仲指定埋球會要去,幫新歡青劫娘家
如果真係傾唔掂
佢兩頭唔到岸都幾頭痕
一人一城咁多年都唔幫佢砌隊
最完整已經係LMA年代
雙槍唔柒work玩完CJ又玩Simon
nurkic傷多過打
近幾年都中遊成績好彩咪關鍵時間takeover
之後呢個價錢簽grant
本身都想留隊學reggie miller 但management咁依家點唔走
交易伸請真係唔係問題
最多俾人拿當日大言不慚話咩「一人一城」,寸兩句笑下就算

問題是指定非熱火不去
仲話唔會去其他隊報到(唔知真定假)
變相迫官令拓荒者無晒議價空間
熱火完全佔上風,睇定食硬你拓荒者,唔肯真拿值租資產交換
我形容係:幫新歡打劫娘家

咁你做得初一,人地好自然就做十五
咁佢平時都係sell 自己忠誠,又對組隊打波風氣咁多意見,而家好難唔笑姐
本身我都覺得咁樣trade me好7
但dame 10年嚟嘅貢獻已經超越咗佢份糧
仲未計場外收益 同埋dame吸到咁多關注
佢份人工拓唔比大把隊肯比 事實證明幾隊爭住要就代表佢約冇溢價

同埋忠誠真係得個講字 DDR同Smart咁樣比人掉走

反FOJ唔係反佢出走 係反佢當打之齡減薪自組PER1 2 4嘅三巨頭 Dame都已經33歲 最prime嘅時間比晒拓 佢個case應該類比當年KG
估唔到咁都有得好嘈
拓前年trade走CJ tank完上季試左陣半季唔掂又tank 講,但對外都係講圍住會員組一隊有競爭力既球隊
會員唔洗講啦
基本上兩邊都係講緊PR野就無謂咁認真

Btw 班太監可摸耳唔好乘機幫件廢老洗地
The Orlando Magic waived Bol Bol, team says.
一起身 無新聞 刷牙返工
bolbol又真係難用d
破產版wemby
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞