爐石戰記 Hearthstone 討論區 (6)

999 回覆
3 Like 10 Dislike
秘法莫扎琪勁啲
我都用緊,當初法強OTK法嘅感覺翻咗嚟,莫札琪一出對面直接投
武器賊都幾好玩
啱啱試咗幾場,第一次遇到龍火法,諗住隱身無事,點知龍火召兩隻biu biu龍,佢手上成堆0費法術,俾佢OTK咗
原來龍火個pool得隻biu biu龍
但係你拖到10費俾佢出到龍火已經慢
武器賊通常T8就完
好勁 啱啱玩龍火法 對面德舖曬滿場大怪以為檔到我otk 但我2張減曬cost 最後2TK連續2T清怪兼打面
新果個mode係幾耐轉一次
琴日入去見佢好似寫住得番2日
舊傳說拆淨法師 睇下合番可以玩幾耐
睇官網 至少去到7 月 得番2日只係完6月season
我記得之前講係3個月轉一次DECK
佢t7出到龍火,佢靠0減火系法術2+4cost減deck消耗+Honer 減手牌
你諗成以前莫札琪差唔多,最快可能t5 or t6啟動
中靠帶法強泉水之類抽牌,後面用冰同新ice box係到拖
我試咗幾場通常t8結束,真係幾勁
想問下依家仲合唔合芬利好
係咪出新包之後 海底包就會標準唔玩得
搞到好糾結 有佢冇佢又差勁遠
每年第一個expansion先會退舊卡
芬利下年4月左右先會走
原來係咁! 最近先玩返 見佢退左2個包 仲以為會keep住咁 thx
易唔易卡手牌
一陣睇下點砌先
唔易,我試過t8已經抽乾副deck
主要起手搵咒術之流+抽牌,研讀小心隻至尊會卡手,法強研讀通常我拎鳳凰計好turn數+補習抽
### 龍火OTK
# 職業:法師
# 規則:扭曲
#
# 2x (0) 冰雪噴射(等級1)
# 2x (0) 焦炎之痕
# 2x (1) 烈焰噴泉
# 2x (1) 符能學研讀
# 2x (1) 第一道火焰
# 2x (1) 腦部凍結
# 2x (2) 召喚法力軟餅
# 2x (2) 強力不在場證明
# 2x (2) 法力虹吸
# 2x (2) 補習課程
# 2x (3) 秘法智力
# 2x (4) 咒法之流
# 2x (4) 調高音量
# 2x (5) 清涼的泉水
# 2x (10) 龍火護符
#
AAEEAZjeBQAPwbgDx84Dzc4D99EDheQD1OoD0ewDrvcD9PwDio0E/J4E+qwEyt4E0PgFsp4GAAA=
#
# 想要使用這副套牌的話,先複製它,然後在爐石戰記中建立一副新的套牌
咩deck咁需要佢?
我唔覺得有幾勁
又唔係話必要
不過控deck都算萬用既
泰迪德 8310 948上曬手好kick 冇佢真係搞唔掂
咁快又有expansion
我都唔知幾耐冇用過
一直都覺得芬利除左配戰士from the depth之外無乜情況係勁
而家放落deck都唔知有咩情況會用
玩control既話好多時都係擺係手比人老鼠拉出黎就算
一係就打tony druid比佢爆完deck可以洗番hand落去拖多幾rd
但係就算洗番落去都好似打唔贏
有冇諗過呢幾張上晒手嘅情況下
你仲未抽到113
依家rank係咪唔會睇到對面咩排位?
係,上到傳說先睇到
鑽5之後嘅德魯伊好撚勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞