爐石戰記 Hearthstone 討論區 (6)

999 回覆
3 Like 10 Dislike
你啱,唔記得咗有夏令時間
好似係我搞錯 應該調番轉夏令先係早一個鐘?
夏令就我地1AM 冬令就我地2AM?
hearthstone top decks果啲好似出文果陣仲係冬令所以用左冬令黎計其他時區
今晚就知
Miracles rouge 幾好玩,成地怪之餘又可以buff刀
到底Sonya 複製自己係咪bug
屌 56包得兩傳
而家miracle rogue仲可以點玩
前期淨留shift gear + 334 undead刷抽牌,觸發2088抽牌巨人+444召蜘蛛+8cost spell 召兩隻4cost(抽牌減cost)
中期靠543海盜隻微型海盜+Sonya刷禮物開毒藥養大刀斬殺,Sonya可以自己刷自己,搞到可以輕鬆出一堆毒藥出嚟
Miracle 從來無後期
補牌全部靠777同shift gear,777爆2-3張都唔怕,基本上你唔會打到後期,所以爆咗當佢沉咗底算數
### Miracle rouge
# 職業:盜賊
# 規則:標準
# 飛馬年
#
# 2x (0) 暗影閃現
# 2x (0) 準備
# 2x (1) Breaking熱舞
# 2x (1) 持槍搶劫
# 2x (1) 換檔
# 2x (1) 瓦麗拉的禮物
# 2x (2) 卡迦邁造物
# 2x (2) 鋒利鎬
# 2x (3) 煤氣燈守門者
# 1x (3) 維拉若克‧溫布雷
# 2x (4) 法多雷蛛行者
# 1x (4) 索妮雅‧水舞者
# 2x (5) 沙盒無賴
# 2x (7) 777
# 2x (8) 清倉大拍賣!
# 2x (20) 玩具屋巨人
#
AAECAZzWBgKOlgaKqAYO9p8E958E38MFv/cF6PoFx5QGyJQGmp4G7p4Gs6kG7qkGoLMGkLQGk+YGAAA=
#
# 想要使用這副套牌的話,先複製它,然後在爐石戰記中建立一副新的套牌

加埋條333龍可以配step+ Sonya複製333龍
點樣自己刷自己
SONYA自己刷自己既意思係打隻1cost sonya出去佢會即刻觸發番自己效果拎多隻0cost?
543海盜會減到Sonya變1 cost ,跟住 Sonya一出就會俾隻0cost Sonya你,step 回手海盜街舞回手Sonya loop
係,但官方話係bug,但由俾stremer試玩到依家都仲未fix
係咪bug嚟
以為佢喺場先會複製
一打出去都會copy?
https://www.youtube.com/shorts/KE1-SUZq6ng
應該就係bug,睇Dane呢段片會易明啲個bug
佢依個情況唔係應該正常咩
最多就係應該拎番張4/3/3copy唔係拎sonya
不過結果應該都係場面上3隻sonya

我以為係如果t4 sonya+shadowstep
t5拍隻1cost sonya出去佢會即刻觸發自己效果比多隻0cost sonya你
都唔正常,點解彈出嚟係0cost sonya而唔係0 cost變型怪
你講個情況都會發生,所以sonya張牌好多bug
就算係拎變形怪既話依個combo都係work
睇黎poison要改做2cost
不過直接拍1cost sonya就觸發到個效果就太痴線
想問下有無巴打知要追signature卡既話有咩方法可以提高到個機率
之前miss左無買到張sif
我諗佢當初設計都無預你會咁玩,不過就算唔用bug拎sonya 去pirate rouge到玩都係一樣變態
真係覺得會nerf Sonya
金卡包
咁等佢會唔會再拎出黎賣就算
睇住張癲婆版先
幾年冇玩回鍋5000幣點部署好
all in新pack定買迷你包
最抵玩就應該係每個EXPANSION都抽左第一張保底傳說先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞