爐石戰記 Hearthstone 討論區 (6)

999 回覆
3 Like 10 Dislike
兩個效果唔同用法既 同埋1cost/3cost差好遠
不過1/1/3果張魚人係某啲deck算係必要
唔合既話就直接避開唔玩果堆deck好過
所以話類似
宜家仲有幾多係靠魚人又生存到
最多咪戰士張降費打撈
結果用多系法上傳說,聖騎幾時nerf
應該係隱藏積分太低就會係咁見到

好耐無玩標準,上個月先玩返一開始都係好多場打死騎AI

到結算完打返上去9星去到鑽5到傳說就唔再見到AI。

個時我用奧丁戰帶齊AOe基本上唔會輸,最仆街係我一開始玩返AI重會讓我唔殺我好撚過引。
仆街原來係AI黎

係味上到鑽石就唔會跌返落白金
你指隱藏積分?

其實打AI真係好無聊,但係你唔過依個階段係唔會成日見真人個下麻煩。

佢個AI死騎只要留AOE比張897領主基本上都穩
啱啱上到鑽石,見返啲真人
同埋係咪點輸都唔會跌返落白金?
上左鑽石唔會落返去,鑽5都唔會落返6

只係隱藏積分會變。

我以前試過有一個帳號鑽5特登投降係咁輸,同一時間兩個帳號都係鑽5。啲對手有明顯唔同。
里諾真係弱智
中文文本話只能打出一個手下
我打龍巨像
結果得一隻出到黎
繁體個翻譯on99乜撚嘢打出
總之你當嗰一回合七個格得返一個咁
試過打DK張9費鋪場法術,叫得一隻
比對面瘋狂BM
卡牌描述錯晒
Tony改到咁on9
快攻deck打完快攻再換你副牌打9你
標準個個都係AI黎 好撚悶呀
想問法庭裁定改完同無改有乜分別
海巨人少一隻同決鬥有機會要多1cost先出到
都影響大

之前等於2費過一張+55聖盾

依家變用完乜都無,快攻好多時就係差依個攻擊力。
周街死騎AI
反而遇到真人會俾佢捉到
挖同新傳都幾煩
瘟疫又廢你Reno
想睇巴打點砌 我成日卡手/清唔到場
得兩張好奇造物
里諾仲未改弱
開放玩一拳超人,7費25滴,下round5費20滴。

黃DK真心痴線

估唔到張傳說都有份
### 自訂法師4
# 職業:法師
# 規則:標準
# 嘯狼年
#
# 2x (1) 奇蹟銷售員
# 2x (1) 探索魔法
# 2x (1) 烈焰噴泉
# 2x (1) 秘法工藝師
# 2x (1) 秘法龍鰻
# 2x (2) 冷凍保存
# 1x (2) 無‧上限
# 2x (2) 狗頭人礦工
# 2x (2) 稜彩元素
# 2x (2) 虛無典籍
# 2x (4) 好奇的造物
# 2x (4) 聖匣研究員
# 2x (5) 諾甘農的智慧
# 2x (6) 契約咒術師
# 1x (6) 希芙
# 2x (6) 轟炸法師礦工
#
AAECAZjeBQLr9AXR+AUO/5IFqpgFq5gF7PYF3vgFv/4F2P4FyoMGlYcGhY4Gg5UG85sGs5wGsp4GAAA=
#
# 想要使用這副套牌的話,先複製它,然後在爐石戰記中建立一副新的套牌

混合挖掘,主要挖夠兩次觸發秘密同666,挖掘最終寶藏反而唔係重點,1級寶藏個掉石仔都可以攞去斬殺
蛇油係手牌唔好就換出去,傳說法術搵嘅法術要知方向,龍德就要搵AOE打龍船,內戰搵低cost直傷,Reno 薩就搵單解,戰就搵元素激勵或直傷堆高斬殺
我自己就好少用琴+召骷髏嗰種,因為成日會卡手搞到爆牌
記住Sif起手一定唔好留
有成年以上無玩開放

乜依家開放重有空間等到7費先打人25血?
元氣聖應該唔駛7cost先爆到,依家4-6cost應該就可以打曬兩飛元氣彈
t2/3排次序 t4一飛 t51/1/1抽埋第二張打多飛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞