爐石戰記 Hearthstone 討論區 (6)

999 回覆
3 Like 10 Dislike
全場打3次1果張完全唔記得薩滿都用到
張風怒就得聖騎用
如果係改效果唔係改cost既話反而薩可能有得用

Dh同黃dk一樣咁無聊
墊底三職淨係buff 法同德,賊就唔改係咩意思

不過賊無咗2cost打3減cost都幾傷下,前期都唔知用咩解怪
咁法德係慘啲既
法術法 10cost先開始玩果個投影球
觸手果堆一早已經射緊人
張射10改做9cost打9召9
幫下法師又改死果堆觸手仲好
抵死
Buff既右邊個張咩黎
法師新卡5cost打4,殺怪出隻3/6水元素
咁你都認得
以為係邊隻不知名元素
MAIN法賊
新版本想推spell mage,當初睇佢新出幾睇落根本無幾張可以召怪磨人血,呢張垃圾點會唔記得,之前賊有張牙3cost打3+擊殺發現都冇人用,都仲夠膽死出張5cost打4擊殺召水元素點會有人用
我都係最鍾意法賊術 不過今版完全無掂過法
要殺怪先召到水元素真係奇撚怪
不如改冰一個目標再召水元素仲好
一係就直接打4召 雖然都唔會勁得去邊

同埋組無生物個回報太細 召兩隻怪對法師黎講真係把撚
仲要岩岩第一個expansion勁既法術又唔夠多
Exactly,就算攞翻自己張火門睇7cost打6召6,都唔會要人殺怪
真心唔明點設計到一張落後過以前嘅卡
合左副全金觸手戰
連續撞3場dk 個個都準時helya
今日撞到個觸手戰應該新玩套deck,開場就直接出第一隻觸手就中咗綠dk張洗不死入牌庫,直接破咗無雙,然後自己投咗
咁多fail片都仲夠膽未出brann就出觸手
呢排玩返 想問下通行證抵唔抵課
建議貨卡包/追趕進度包先
會有效率過通行證

如果好鍾意啲skin又會成日玩都ok嘅
不過鑽/signature卡冇得分解
個活動第一關要人用杰佩托
但唔送
旅店大亂鬥薩滿副牌有
亂鬥今日轉左
上版本多系法好玩好多,張3費改法術同無上限賺cost同資源,拖到出希芺砍殺,連疊甲戰都可以打死。

今個版本聖騎啲吸血同風怒otk太痴線,試過畀對面打到3血,靠光環加buff 過嘅橫掃補到滿血,下turn 炸雞風怒砍殺返對面。解場鋪場都齊,挖掘獎勵又正,體感上仲痴線過以前secret paladin同上版本嘅純聖騎。就算全盛時期嘅術士同德仔都無呢套咁無腦。
目前唯一叫做靚到想課係得希芺張玻璃彩繪。
咁講無腦既話就一定係秘密聖同14德果陣最無腦架喇
++聖都仲要諗下點擺位 上面果兩副睇費用拍怪就得

強度就一定勁過哂以前果堆架喇
把武器扑幾下就成手+3/+3
仲有隻係將自己體質加埋落另一隻怪度 直接食兩倍BUFF
加埋風怒場上面留一隻怪都隨時30血比人斬
個工作坊活動 第一關就卡住 無果張歡樂術師
有無人更新完之後開唔到game
雙職業要素係邊
不如邪門同呢張改翻單職業算數啦
完全俾個 partner 拖累要被nerf
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞