爐石戰記 Hearthstone 討論區 (6)

999 回覆
3 Like 10 Dislike
控制牌黎講牧師係咪勁過DK
戰士幾好玩
啱啱回鍋 用個六套借用既desk 打到上鑽5 屌 泰坦術超級嘔心 打咗咁多鋪 剩係得一鋪對方唔清乾淨我啲怪先偷到雞

瘟疫DK(不過呢場贏左)
垃圾game 一年比一年噁心
戰士用把10費武真係好撚癲
風怒+8甲 直接可以打13
解唔到把武就死撚梗
多系法又進化到OTK,靠555減費,Sif超快斬
血dk70血都照樣斬到,有啲驚佢nerf sif
機械賊其實都唔係幾勁
前期搶場優輸獵人薩滿
中後期完全冇力
作為放棄後期快攻deck個前期都唔撚夠勁
純粹滾雪球deck,你冇沉默又俾佢留到場,佢就滾起嚟
都係睇下對咩職業咋
對好多職業都會輸單解同變形術
Nerf就應該nerf硬
睇下係點拖慢你斬殺條線
新icebox被nerf
如果變3cost,呢張真係廢過icebox
變3cost已經係最細既nerf
個效果改少少都可能變廢卡
好難同icebox比啦 icebox係禁卡level
Icebox? Ice block?
係喎 照跟左上面巴打個名
Lm

Sif Mage直頭係cancer 一日唔nerf一日都唔會玩
起碼要nerf solid alibi 同 elemental inspiration
官方岩岩講左黎緊會nerf solid alibi
不過好大機會都係改3/4cost就算
drum德 好似唔錯
樹人德都正,不過又係驚海星用牧
drum應該會好啲,但相對樹人慢少少
樹人玩2場覺得幾廢 比人清幾次就很難舖場
drum 打咗幾場法師 血dk 對面點都清唔曬 跟住buff直接完
係,完係靠6-7cost壓場,被解冇下一波就直接投
點都無rogue同hunter呢2副白癡快攻咁cancer nerf完張機械大家等睇一堆secret hunter都似
覺得呢個expensionsolid alibi 直頭要入hall of fame先balance到
我本身都玩機械賊 幾順都好 法師用reverberations解怪 cold case同solid alibi拖時間 最後都係俾佢OTK
打mage有蜘蛛就會易打啲 stealth好屈 而家好多mage唔帶star power -6拎左張風怒已經贏左咁濟 佢邊有咁多cost解打mage最少55波 一定唔會話好劣勢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞