爐石戰記 Hearthstone 討論區 (6)

999 回覆
3 Like 10 Dislike
任務玩到turn3就好似俾人限死哂點玩咁
真係覺得啲唔平衡智障patch仲好玩
終於Elise係暗月場俾人ban咗
隻7星不死真係好勁,加埋重生毒真係scam
undead 依家真係好勁 每個lv 都有靚牌 2,3,4,5星都有buff 攻牌
單種族勁悶
不過自己幾鍾意左右Buff 之類嘅簡單局回歸基本之餘又有d新意

自己覺得戰場俾人低估得好緊要(高rank 場可以第3 0甚至-分 真係好癲)
同埋6星重生毒魚即插即用,又可以做ending unit之餘又唔驚一個炸渣都冇
唔駛似hand同summoner點都要養佢地少少血,4血真係啱啱好
同埋以前undead最驚人地元素養到幾百體質打唔穿,依家就唔駛驚,有毒之餘仲有隻類似frog嘅7星
單種族基本係睇邊個先搶到key牌就贏,野獸搶猩+八爪魚之類
呢個場令到某幾隻英特別勁Faelin,Galakrond之類,佢地發現基本上都會中獎,咁公式化嘅場,不如俾翻普通場我算啦
單種族tess無敵
改做2/3種族應該ok
可能on99出10種族重好玩
想問下戰場係咪抄咩game 整出黎
開放
海盜賊
暗影牧
秘密法
比例多到
有冇抗快deck推介下
仲有on9圖騰薩
個concept就應該係自走棋度參考過黎
不過個實際玩法據我所知既game就應該無乜係類似
依家有冇野豬deck玩得下
LOL隻戰棋先定佢先
lol好似早少少
不過lol果隻抄自走棋抄得足啲
終於搞獵人 正 2橙 4紫 4藍全部解曬
認住某幾張核心牌
傳個種族都有佢運營嘅方法

不死疊攻
魚人養手入面嘅牌
野獸靠猩猩
龍就六星卡雷
機械聖盾同合體

前期過渡
儲pair /儲資源/速科技
等到有三合一/刷到體系嘅核心牌就圍繞住組隊
直上4十鋪有九鋪包尾
比你上到4星搵到神卡都嚟唔切養
唔好話速4
速3都大壓力
單種族係幾無聊
我寧願正常場可以多種族配合
場場內戰有咩好玩
不論標準開放都好似咁少人用惡魔獵人
見到wild有新卡返嚟玩返
結果砌埋晒都係Jade Druid
Aggro Shadow Priest
Questline Druid呢啲靠舊卡嘅deck

有冇同好研究過 Odyn Warrior砌唔砌得過
見到肥貓有套新地雷戰 不過廢事合
奧丁戰同秘法獵我都係差兩張傳說
邊副好打
秘法獵易用啲,爬傳說快好多
想問建唔建議依家收個帳號回坑長玩好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞