爐石戰記 Hearthstone 討論區 (6)

999 回覆
3 Like 10 Dislike
每個卡包開到第一張傳說就得
迷你包就睇你 我就多數多卡要用先買
想問下最近五個資料片(海底到泰坦)迷你系列嘅優先次序係點?暫時剩係玩過純淨聖,所以應該以保值/強勢為主
感覺巫妖王最好
不過你拎純淨聖都會有館長
所以都係睇自己套deck用唔用得著?想問下迷你系列係咪唔會下架,我見海底都係上年嘅資料片但係重未落架
正常就唔會下架 迷你系列食左以前副本果個位
不過因為最舊果set都仲未rotate走 唔肯定時會點玩

如果你本身唔係好多粉既話 有1張傳說岩用就已經算抵買
想知傭兵戰記仲有冇人玩?
覺得唔差但好少人玩咁,想抄deck都難
我覺得幾好玩但要課金先有英
邊隻英要課金先有?我玩咗一年差唔多齊曬同練好曬
我年頭回鍋重玩
玩左兩個月battleground 同埋長打arena
其實好襟打
arena 每次閪牌打5勝以上勁撚爽
想合副換牌嗰套druid 打撚死啲奧丁戰
有冇人有用緊
勁唔勁
用咗嚟上傳說
不過加基森被ban,可以唔駛合
開放好似禁埋換牌個撚樣
正常,Tony cost又低邊個仲會用國王,應該等標準退環境再改完先會放監
標準仲有無人會落Tony
同埋如果佢buff體質加cost
係咪唔會賠塵

扭曲模式棄牌術同翠玉古神賊直接開刀
開放模式魚人薩同換牌德又開刀換牌德會直接消失
標準幾副牌都nerf 少少,想睇弗丁點加強,係咪入到純淨聖
開放套炸彈戰希望死鳩埋
會點郁樂章
佢擺明想廢咗薩嘅毒魚套清場,依家開放薩前期你點鋪,佢一個冰釣抽毒魚套清場,又可以準備OTK人
樂章9成又回到6cost,間接buff隨機樂章法
毒魚on9
以前打魚人薩係鋪場鋪贏佢就打得贏
前期強之後越打越弱
毒魚令佢前期又強中期又強,前面輸左都有能力返場翻盤
好op
頭先標準遇到個係咁召喚蟲蟲用法術洗版嘅牧師,有冇人知咩deck嚟,有冇牌組睇
邊隻蟲蟲?
加基森直接踢出標準
開驚又叫我更新但app store 又冇即係點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞