爐石戰記 Hearthstone 討論區 (6)

999 回覆
3 Like 10 Dislike
牧打薩係輕鬆
但好易俾聖騎打到仆街
設計嗰個都on9
一費法術基本無得蝕
人地艾薩拉都要做任務先有一費娜迦
痴撚線鑽2連敗到鑽5
計埋以前賭神都係有機會蝕錢,呢隻真心好難會蝕最多平手
新undead牌都幾好玩,一嚟前期有咗理財+合金,後期隻6星仲可食重生怪變相會多一隻,會好容易合金
加上魚人同野獸慢咗,此消彼長undead開始易咗贏
不過我都係覺得六星兩隻納迦太勁

克爾蘇加德真係好正,重生金聚合就可憑空變隻金俾你,又可以直接養埋怪
淨係玩緊佢送個副戰士deck 卡左係鑽3
好想砌下其他牌 但係幾年冇玩 追唔到d卡
我都玩返冇耐 唔玩開放嘅話 拆晒開放啲卡可以合到幾副
唔該晒巴打
打聖騎除左解場仲要盡快挖掘
打一場戰士準時挖到傳說
俾佢中埋隻8610傳
直接俾佢屈到尾
其實戰士挖掘冇啲人講到咁廢
8cost仲有炎魔 仲有隻解場怪
原來今個週末世界賽
早出到咪勁
T5準時係無解既
之後就真無無乜用
我都係上個禮拜個patch note有寫先知
cut左台灣轉播之後就無乜點跟
仆街次撚次個drop都係差2 3%就收台
屎忽痕玩返
發覺原來好多外國個啲streamers幾年前都已經棄咗game
而且好多都唔係玩厭棄game而係暴雪對佢哋太差所以寧願做其他遊戲直播
睇住以前咁成功嘅遊戲公司依家搞到咁都幾唏噓
戰士挖掘bonus嚟
要贏通常都係靠歐丁
煙火德就咁就冇咗
琴晚先學識點玩,今日就話要除外煙火
仲有一晚可以玩
呢個真係搲晒頭
打一百場都冇見過一次(可能我rank低)
勝率又唔係高
點解要ban
成副牌由一開始已經係靠運,由兩隻10cost怪會唔會上手已經係,跟住到花蕾係咪可以準時開到同開中又係靠運,到成功刷煙火又係睇奇數定偶數
但真係幾好玩,一round超展開+OTK
官方一直都睇唔順眼miracle類deck
幾時ban左黃dk佢
點nerf都有副新既deck走出黎
講真輸比煙火德我都心服口服
咁難玩都比你砌到combo贏到係你本事
唔似得戇鳩鳩聖騎下下T5準時兩隻十幾攻聖盾 有撚病
龍德冇咩受影響
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞