爐石戰記 Hearthstone 討論區 (6)

999 回覆
3 Like 10 Dislike
賊嗰個寶藏獎勵nerf多過buff
成日話驚Miracle 又唔敢改到扣到0,但之前挖夠8次又俾減到0,挖到啲本身0cost都俾佢變1
聖騎nerf左未
賊戰翻生?
牧師睇落都係少廢
nerf咗啲不過應該都仲係meta
因為龍德都比人nerf咗
我覺得上次Nert左無得即時抽一張重影響大

今次Nert AOE應該影響不大

打輸個啲都係輸

打最需要早出到AOE都係內戰,大家一齊慢變左無乜分別。

今次啲削弱都幾雞肋

法師勁在太全能,多無限資源同勁多aoe防快攻太勁。

聖騎勁在對啲無乜AOE嘅職業太撚屈。

唔係佢地太勁,反而係其他職太撚廢先會咁。

而且病DK個存在又好影響宇宙體系。
AOE+1cost其實係差好遠,特別前期本身由壓到場到壓唔到又俾人解曬最後留唔到怪buff
最傷係3傷AOE打唔到頭
不過nerf完應該pally仲係t1
你唔講我都唔知以前個3傷會打埋頭
成個rank都係賊 好fun
全部人玩賊
想玩賊但好幾張傳都下年退
想知道傳說幾多名先係算勁
1000內?但我覺得就算去到1000內都無鑽5到傳說咁難打
上咗傳說就勁多人鳩打或者fun deck
睇係你同勁既定義係咩
我覺得最起碼要係有分既賽季top100
每個ser每月都有top legend leaderboard
入到應該算

機械法上傳說

最平民組合。每傳說卡都唔影響上傳說
想知排名幾多先有11星
一般top 10%就一定有11星,有時睇你隱藏elo夠但rank未到都會有。
我就啱啱完左個季明明得15xxx但都有11星一月可以打得冇咁辛苦

Ladder排名可以呢個網睇
https://hearthstone.blizzard.com/en-us/community/leaderboards/?region=AP&leaderboardId=standard&seasonId=122
前排玩返爐石 開放 積分,
打左幾場 個個都掛網唔出牌
係咪少人玩到得返D電腦,但電腦都會出下牌呀
亞服咁多人傳說
支服班難民湧曬入黎同埋多bot
bot掛機刷錢
今次迷你系列咁耐都未出嘅
好似係因為個expansion本身早左出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞