爐石戰記 Hearthstone 討論區 (6)

999 回覆
3 Like 10 Dislike
見Dogdog玩緊套巨魔賊又自己試下又幾好玩
回手留俾大巨魔成地都係風怒巨魔,解少一次都死
張 315 Naga 好撚勁 5血on curve 放落場冇幾隻職可以即刻清到,清唔到之後就snowball到完場
佢套德魯伊放晒d龍出黎比術士一野清場笑撚到我
有冇牌抄
張蛇jm9
偷三次就死 玩閪牙
班設計師真係痴線
佢地係咪唔記得左隻野可以回手再出
今set仲要再多一隻回手
### 巨魔賊
# 職業:盜賊
# 規則:標準
# 嘯狼年
#
# 2x (0) 暗影閃現
# 1x (0) 逝亡魔影
# 2x (1) Breaking熱舞
# 2x (1) 換檔
# 1x (1) 調劑者
# 2x (1) 釣魚囉
# 2x (1) 鬼魅攻擊
# 2x (2) 乾鱗副手
# 2x (2) 藥水腰帶
# 2x (2) 貪婪夥伴
# 2x (2) 鋸齒骸骨尖刺
# 2x (2) 食屍鬼鍊金師
# 2x (3) 巨魔幫暴徒
# 2x (4) 巨魔幫騎士
# 2x (5) 巨魔幫王牌
# 1x (6) 帕德老大
# 1x (8) 獨行俠里諾
#
AAECAc78BQTMoAXgoAWzmQavqAYN9p8Et7ME9d0E3aAF36AFwaEF38MFv/cFkIMG65gGrZkGrpkGr5kGAAA=
#
# 想要使用這副套牌的話,先複製它,然後在爐石戰記中建立一副新的套牌

呢套推薦試吓
Reno基本上係打到後面抽到7788先會用到
趁依家啲control deck 俾術條蛇趕走曬可以一戰
warlock條蛇玩左兩日就無得玩
冇計大家都好撚憎條蛇下個開刀估計係Naga DH
玩dk bully啲highlander deck
條蛇未出就知有問題都唔改左先
Naga DH幾好玩 ~3300爬到~1400
起手留3費 delay抽牌/ 315 Naga/ 113 Naga/ 1費發現 outcast法術
如果係左邊抽到222 Naga or 2費outcast抽牌都可以留
基本上就係抽下牌等到夠naga同0費法術係手就可以pop off,一般都係turn 5或者turn6,手氣順少少一turn打唔死對面都基本殘血
張315 真係cls
AAECAea5Awa0oATlsASkwwXZ0AWPkAaRkAYMs6AEiLIEmLoE+b8EpeIElaoF4fgFxfkFkIMGhpAGjZAGnJoGAAA=

都唔知team5 設計嗰時個腦諗緊乜一日到黑諗下點樣出新嘅嘲諷戰,一係就諗埋啲濕鳩乞人憎combo deck
幾時nerf
好撚on9
聽日出patch notes
hotfix應該即日就改掛
條蛇我未爽夠呀

班設計師真心無腦,今次warlock蛇+多1款回手,用下個腦都知明顯op得滯,結果唔使幾日就即刻要hotfix
佢地個閪腦應該諗住最多回手掘多幾次礦儲夠12次
唔記得左可以直接回手條蛇
本身見到以為扣十血
可以回得返
屌你老母真係扣上限
扣哂有甲都照死
warlock蛇meta係唔係史上最癲
應該唔係有幾個meta好似T4-5就完場
冇諗過班弱智設計師真係夠膽放佢出嚟
單卡嚟講呢個癲定舊版卡扎龍癲
單卡嚟講問題唔大,本身warlock都無回手嘅牌,但點知今次有呢張仲加埋中立嘅回手牌,搞到可以用完再用
掘挖都有張
應該nerf到得返5血再加費
開放有銅鬍唔知咩環境
聽講開放群魔亂舞,呢張卡未必夠其他嘢鬥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞