FINAL FANTASY 16討論區 (1) demo來了

1001 回覆
11 Like 8 Dislike
硬係覺得角色行路輕飄飄,平時跳亦唔合乎物理,好似日廠RPG一定要整到咁樣咁
但一入CG D演出又全部高水準發揮
打交D制都幾反人類,點解R1要係迴避
又冇得自己改哂佢,其實只係想迴避制同出技制換一換姐

特登買PS5去玩,好彩冇遇到咩過熱問題
不過就算效能MODE係條村到郁鏡頭都睇到有幾下會唔夠30FPS

打交系統真係有D似媒體講,輕鬆玩既可以輕鬆玩,想有技巧去表演花式既亦有大把技巧野
同埋依家都幾鐘意呢類直落劇情GAME,怕撚左D OPEN WORLD GAME得個大字
唯一未慣就係成日播勁長CG,雖則日系GAME一向都係口水多過茶
但我玩玩下直頭覺得自己似係睇劇途中打下機多過係打機途中睇劇情

BTW D角色嘴型好似係跟英文,一開始聽日文睇到勁唔舒服
但轉左英文之後又會發現佢D中文字幕係跟日文對白譯,英文對白同中文字幕係有出入
喂頂迴避R1嗰度真係唔掂
三個setting都好唔順
setting B最順手
fuck fuck fuck fuck fuck
以前ps2 D動作game R1係迴避
試吓改做b set,呢樣最接近近代動作game setting
最後召喚獸大戰正到
初初諗住佢可能因為demo 所以冇得set
之後諗諗下唔係喎
佢個menu 基本上所有功能已經開晒任你舞
無理由淨係d制冇得set
所以最後只好熟習R1是閃避
咁多人反映應該會改掛,不過都係之後嘅事,到時都打慣手勢
個demo原來只係依幾年公開trailer既劇情
吉田到底仲收埋幾多野
記得當初吉田講明第一條trailer係實機畫面黎
原來係堅
吉田仲話最唔鍾意就咁拋個logo出黎乜都冇要玩家再等幾年
我覺得個故仔基調會係中間反轉唔係為復仇
黑騎
ff16 重生之景
係咪講ff7r2015年e3公佈,2020年出
我反而覺得粒白點可能好似6.0咁變滅世final boss
應該係暗串緊15
之前有個訪談幾乎直線咁屌15應承左既野結果冇做到, 又話佢放完個logo出黎結果之後果幾年都係得個logo
突然諗起唔通全部召喚獸大戰既流程都係跟時間軸
睇左好幾條片最尾火神都係BGM最高潮果個位起腳
可能又係好似14咁戰鬥流程同BGM互相配合咁設計
係啦,話主角想建立一個人人平等既世界
黑騎
中村悠一
有冇人覺得佢同山田孝之有啲似樣
2隻火召戰鬥既BGM好正
loop咗幾日
終於打埋個召喚技mode
唔裝自動戰鬥真係好似個白痴仔咁,裝左即刻人檔殺人,裝自動延遲遊戲感好過自動迴避,狗唔自動根本控制唔切
個畫面室內對多人好易亂
召喚獸戰鬥場面好ok, 但遊戲性一般
故事暫時睇ok嘅,但d名詞好難記出之前要睇多次設定背熟d國家x召喚獸堆野先,有係bro有懶人包

好玩但真係老,放工攰到想死要多d輔助先玩到
一方面係佢作為遊戲製作人既尊嚴
另一方面都因為佢完全可以理解玩家俾人水既心情
真係in yoshi P we trust
我淨係裝自動食水
所以吉田真係照顧周到,唔駛課金就俾d 裝備你,你想易玩就用。一個真係鐘意打機既人整既game 真係有分別。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞