FINAL FANTASY 16討論區 (1) demo來了

1001 回覆
11 Like 8 Dislike
見今次Demo都有唔少個案係話過熱同Drop frame
同時間有唔係個個人都有同樣問題
忽發其想會唔會今次個Demo間接抽出咗一部分PS5效能未達標準出來
1000機 未出過事
中文版佢default你聽日配
trailer又用日配
所以其實佢冇錯
應該係積塵加上天氣熱散熱追唔上,新game 大咬對晶片散熱要求更高。我完全分解過ps3,ps3 slim同ps4 pro 去清塵同換散熱膏。基本上塵積係風扇嘅另一面,heatsink最入,唔拆機係清唔到

部ps4 pro 整完基本上靜到冇聲
你地不停正方定正方+三角咁撳?佢三角個招又唔係特別扣多d咁,不停正方+圓形衝埋去,加不停正方好似重快同扣得多
1000機散熱最足料,1100最差,apu 同1000一樣用n7但偷左300g 金屬(heatsink) , 1200比1100再偷多300g 金屬但用上n6 apu 理論上發熱量更低順便cut cost 可以理解
3角係主要magic burst 去扣敵人break down 條計
標階體真係好撚柒呀
正方加三角用起上嚟有趣啲

btw睇完人玩先發現有得parry格劍
暫時玩完demo唔算伏,劇情仲幾吸引,戰鬥系統算爽快,preorder咗,希望SE今次生性
負碌出過幾次
格開個龍騎果下幾爽
個戰鬥系統其實幾好玩
認真去研究個連技又得,㩒死一個制亦可以磨石對手
https://www.famitsu.com/news/202306/12304028.html

識日文嘅巴打可以睇下呢篇
有關試玩版召喚技能嘅資料

睇呢個先知原來有分空中可唔可以用
唔開冷氣會過熱
平時有清塵+防塵袋
有冇得set介面係中文
但係字幕係英文
細個正啲
等電腦版打mod
1000係散熱件大吸熱較多,但風道差D所以同1100比內部熱d
1100散熱件細,吸熱少但風道好左所以散熱快,出風位熱,內部無咁熱
見到Reddit 好多鬼佬都話 本身唔interested 但見到demo 之後就好有興趣
𠵱啲中二病game一定要日配先有feel
1000 disc 版個設計有個bluray頂住所以出風會差過digital 1100個位改左少少所以出排氣好左d

我部1000主要係火牛熱,返而機身唔熱,火牛旁就係bluray 個位
有麝自然香
呢啲就真係用作品說話
個Demo真係比預期更豐富
今次真係賭贏左 上次隻15睇完trailer 第一個感覺係連preorder 都慳返,今次一睇trailer 已經決定訂collection
一睇trailer就決定訂機殻同手掣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞