FINAL FANTASY 16討論區 (1) demo來了

1001 回覆
11 Like 8 Dislike
宣傳demo 2個鐘以上,實玩差唔多
好,今晚過埋佢
行路要180度轉視角...好似有D KICK住咁..
定係SETTING問題
咩意思
我都驚motion blur, 但今次又唔係好覺,不過都幾多鬼佬講呢樣嘢,照道理都會回應吓
我初頭都唔多覺,聽完你哋講先留意到
真,意思重要差好遠
我都覺得怪怪地,個鏡頭無自動追前方,要大推粒菇先得
唔用動作mode超明顯
搞到勁唔舒服
我覺得最 on9 係開門/對話又係 X, 跳又係 X, O 反而乜都無,
攪到成日對唔正個位成個智障咁跳下跳下
玩左3個鐘demo
先講下第一個demo 跑故事,我覺得根本係睇左2個鐘既戲
響城入面有明顯frame drop, 不過聽講呢個demo 係早期demo, 而家已經唔係呢個version, 可能drop frame 會有改善。
另外有個要讚既設定係,我唔撚再需要周圍摸下到底個map 有冇野未攞。攞得既野會變成光柱,你仲要行近少少就攞到,唔駛禁制。呢個真係擺脫左由細玩到大,日式rpg 果種破壞體驗既搜括。 (我又諗起勇者義彦)
另外我覺得做得唔好既位置係,last hit 果一下,感覺好虛。玩開日式rpg, 通常last hit 個特效會放大,但呢隻野,last hit 完全冇特效,打完果下靜半秒就出結算畫面,心諗,下,打死左啦?
另外行路既感覺唔係太好,好在唔係殺意達,唔係跌死左10世。
第二個demo 原本以為直接打boss, 原來都有一段路可以行。我乜都冇set 就玩到尾,不過聽講有d 點數可以升skill, 同埋有打劍可以換?今晚再打多次先, 同埋關左個qte 避招,應該再刺激d.
另外仲有一個問題,唔知係motion blur 定係唔夠frame rate, 玩呢隻野有少少頭暈,不過唔算太嚴重
係,有一套裝備响袋換
另外留咗Skill point 俾人Master skill或者開新Skill
如果佢開個練習mode就好
而家要不停loop嗰關 好難練
竟然有癲佬同我一樣
唔明點解會發明呢樣野
記得係uncharted 第一隻game 做
當時已經屌on9技術
用更多既性能帶來更濛既效果
原本係咪用黎補償frame drop 時既疾?
已拎23號假
我通常都係㩒r3 reset視角算
用fps mode好d
我記得係用黎模擬真眼望野既效果
你依家快速轉頭都會發覺中間既畫面係濛
第二個demo 有啲寶箱無光 要按X 開

升skills可以換技 titan 連環拳
phoenix 火牆擋魔法
係喎,箱果d 同門一樣有個圓點。
玩到暈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞