FINAL FANTASY 16討論區 (1) demo來了

1001 回覆
11 Like 8 Dislike
冇地圖如果冇指引好容迷路
呢d細節位好加分
唔鍾意喂埋你口既人可以無視唔用
需要既人又有個功能省番時間
班卒仔set得太渣,都唔太打你
劇情驚黎 唔好太在意難度啦
以前ff咪又係一招全體ko路邊怪
應該好似DMC咁多幾樣武器咁會襟玩好多,宜家得一套動作,變化只係召喚獸果幾招,淨係靠過場片同故事可能會好快悶
但打boss(唔只召喚獸大戰)都幾有迫力

同埋dmc中途個d中小怪都係圍住你跳輪舞先斬你嫁啦
意料之內

後面起碼仲有四五隻召喚獸,如果只可以帶3隻係身咁變化好似好有限 可能用黎用去都係好用嘅幾招
然後唔同召喚獸嘅組合就係不同流派
但end game技能變化好似有啲少,技能強化只有一段同master
比如鳳凰技好用就一技用到尾
希望仲有收埋更多end game content係後面
另外技能有好多評分,但系統上好似無講影響啲咩?(估計都係經驗金錢之類)

不過整體都係正評 只係打起上黎有啲忙,要時間熟習一下
希望正式版可以一次過裝多啲召喚獸

不過佢應該又唔想整太多,唔想啲人淨係放技就算
咁裝左自動閃避介咪反而掌握唔到個TIMING? 果下會入左QTE
技能master就可以裝去其他召獸個到 (無記錯的話)
我想要減少冷卻時間多啲
其實出左qte
你照禁圓都得
應該冇得裝多 ui你睇召喚mode得三行 按鍵又滿晒
而且三種切換都以經有啲亂
減cd應該得佢啲技寫住觸發某啲條件會打得大力同減cd
我都覺寧願佢整多d普通技
好似無雙咁 幾下正方一下三角又唔同招咁
所以應該某幾個召喚獸勁嘅淨係用果幾個,我諗泰坦一定佔左一個先,個格檔勁到傻

反而食藥補血果度就佔左十字嘅3格,其實無乜需要,狗狗果度其實又唔常用,打緊大架都唔想特別控隻狗啦
同時裝3個已經盡啦
玩dmc果時轉3個都有d搞唔掂
唔知後期有冇dmc個d派生
dmc Vergil算玩得掂 但丁4+4樣武真係搞唔掂
Dmc玩Dante 完全搞唔掂

幾個型態*幾把武器。咁多連技
我得DmC 嘅Dante玩得掂
正傳345打到好似傻仔咁
好似話有得較難度,可能demo 係easy 嚟
吉田有講過原本想整職業系統
鈴木就反映話本身有召喚技能系統咁做會重覆
最後無整到其他職業
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞