FINAL FANTASY 16討論區 (1) demo來了

1001 回覆
11 Like 8 Dislike
老豆比人秒咗乜嘢玩法
反而係咁
衰過15果條老野
game of thrones
建議睇下個解說,好多背景嘢入面有提到
例如點解呢班用到魔法嘅人點解會甘願做奴隸等等
下個post都真係麻煩大家盡量用返4層加密講劇透內容
再講返Clive
佢唔係天生嘅天賦者
能夠用魔法原因係得到Joshua嘅鳳凰加護
所以年青時期响國家入面Clive並非奴隸亦都無受岐視
我見之前暴露既gameplay 3十幾lv就齊哂召喚獸既技 後半可能係打其他野 同埋月球側邊有一粒紅點 故事有冇講係咩 會唔會係有關

Sort
Demo暫時講呢一點係
玩緊demo 會唔會太多故事睇
大家都知會發生咩事
一路玩落去個紅點就會越黎越大
最後就會變到月球咁大
跟住就會發生劇情入面飛隻鳳凰出黎
五大國會放下成見合力打鳳凰
最後鳳凰嬲豬燒9死晒全世界

下集見

Sorry for 9吹
嘅個係一個鎖鎖住隻神龍
好撚正
初頭預算直頭唔想睇落去,姐係se高層其實一開頭係想由得ff呢個系列就咁死?ff正統作喎
隻game動作指導唔係就係from dmc咩
個戰鬥系統本身就好DMC
我估應該係高層自己知前幾作評價都麻搞衰左個名
銷量唔會好睇所以唔批禁多錢想玩刀仔据大樹
班友先從低成本外判Nier Automata比白金佢地屎忽撞棍試過甜頭之後就一直想再黎
前幾年個輪一大堆低成本外判作品應該都禁既原因
經營者要同股東交代,自然會睇數。初期計劃書個預算應該壓到好低,諗住叫吉田將價就貨去做,之後吉田應該同成Team人一齊去同老細講數
仲有FF16開工應該係FF14 3.0時期
FF14真正開始大紅係4.0至5.0時期
高層未有足夠信心都正常
Digital foundry話隻game 可能係兩個mode 都有ray tracing 所以有frame drop
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞