FINAL FANTASY 16討論區 (1) demo來了

1001 回覆
11 Like 8 Dislike
同Sega玩打對頭
如果20年前你同我講FF 係動作game 人中之龍係回合RPG
我會以為你痴左邊條根
但原來係得ge
以前講小嶋秀夫我都提出過類似一番說話
所以以下我唔係單單偏向吉田而講

懷疑吉田本身就有問題,好反社會

一個人值唔值得相信係來自佢既信譽
一個人既信譽係來自佢既往績
所以一個人既往績決定左我響社會上既被信任度

最基礎黎講,往績無不良紀錄,我地已經可以出良民證,出信用咭,去貸款

個社會運作就係往績冇污點,社會就會信任我地

吉田唔單止響遊戲開發上冇乜污點
佢得到se重用,團隊既信任,俾佢去領導招牌作既開發,佢既信譽理應已經比我地所信用既任何一個路人高

而且佢往績仲要好,幫ff14起死回生,有功勳響身
玩家用任佢先係正常正路

信任佢既理由
---比一個將往績既功勳當成污點黎批判既歪理強得多
---比唔重視名譽信譽亂咁去質疑既說服力強得多

陰謀論,冇基礎地質疑,內心唔能夠根本邏輯去信任他人,係一種非常反社會既思想黎,如果一定要咁樣去行事,我唔知呢d人點解好意思去開信用咭,去貸款
應該未死嘅
明解
倒返轉又真係好多玩家啲回響來
其實都唔太關隻game既轉型暫
動作遊戲你要求無傷炒perfect先叫過, 唔用輔助工具先叫過咁..
放鬆啲啦巴打, 打個機啫, 唔好對自己咁harsh
咁都唔可以忽視一個可能性係
我都有咁諗過
倒數一星期
玩完,幾好玩,故事幾好,好GOT
希望啲召喚獸會多啲分別,宜家一隻得3招,雖然用途真係唔同不過都怕好快悶
本身想等佢正式出咗,觀望下先決定買唔買

而家玩完個demo就訂咗
好耐冇見過思路咁清晰既人
近年太多人都係鍾意盲反 / 盲目持非主流意見覺得自己見解獨到
點解唔玩,睇?
玩完demo戰鬥mode就感受到clive真係強得過份, 難怪Garuda咁唔忿氣

唔公平
欣賞呢位巴打非常清晰同有條理
係話見到連登係咁讚有不祥感覺都好d呀⋯
2.0 開始已經有cos
2.0 貓男
3.0 機工
4.0 武士
5.0 gunbreaker
6.0 reaper
正式版到𠵱到應該只係得火
吉田式trailer
打完條女就拎到風?
唔知有冇人講咗
隻dragoon 好似英配同estinien 同一個人
台詞好似同埋個名似係reference
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞