FINAL FANTASY 16討論區 (1) demo來了

1001 回覆
11 Like 8 Dislike
好明顯吉田對FF15怨念好深 沾污左FF系列
主男背景同平時ff16啲訪談都有骨串ff15
痴線真係當左DMC 咁玩
呢個知識集真係好方便
就係想睇呢啲
完全玩緊2隻game
條友係咁狂出儲力果下斬再連伽邏樓,最後重識駁泰坦第2招
跟唔到
我個腦:ok 明要點做
我對手:⋯⋯
型到
女主角妹豬係咪 主角同太子都食曬
留意到一開始跌咗個橙個奴隸塊面印記同主角一樣
即係主角之後成為自己國家奴隸?
有啲想玩返15
老母壞人
唔俾openworld 搞到失焦 入場景 專注戰鬥
係幾dmc5
吉田知強行open world 冇好處
等比人女女女
搵屋企人幫你開個香港ps store account
當年FF14如果唔係掛正傳名根本唔會有重做既機會
新生FF14既存在就係唔想FF留有一個污點
就反而一個本身應該係外傳既13V變成15正傳反而變成污點
而且作為project management魔人既吉田
15係管理方面可以出現既大問題都出現曬

過早宣傳
宜家我地知佢地當年公佈個陣根本咩都未定未做 全部都係假片黎
而吉田暗示過FF16如果唔係被sony要求幫手為PS5做勢應該會遲d先公佈
同埋宜家證實第一段宣傳片完部就係我地宜家玩緊既demo部份 全部都係堅野

中途改名改人改concept
野村變田畑
當初既13V同宜家既15完全兩回事
中間仲要唔知砍掉重練幾多次 期間出片既好多都冇左既野

作品唔完整
已經唔係DLC補完禁簡單
重要睇埋電影動畫小說
最後向玩家左承諾左既DLC都腰斬出唔到
唔講藝術娛樂作品評價作為一個公司產品專案都係完全失敗
啲顯化者變召喚獸唔係要燃燒生命咩
見demo入面都係話用就用,完全無猶疑
玩緊個陣唔計
睇返解說,所有奴隸都有呢個相同印記
而奴隸嘅管理係由各個國家負責
一般天賦者(識用魔法的人)如果出世被發現就會變成奴隸
應該有代價
但做得人柱力就預咗上戰場打仗
燃燒生命而生存同直接戰死真係唔駛諗點㨂
人地濕婆顯影者黎, 邊有咁易
https://twitter.com/FF16_JP/status/1668921231964516358?s=20
終於到奧丁,應該係本作最強
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞