ptgf 賤男週記 (完結篇)

709 回覆
132 Like 64 Dislike
LM~ 喊到眼濕濕
拍拖拍到咁折墮,成日俾佢屌鬼咁屌
夠竟係點樣捱過來?
我:「聽到您咁講已經好夠 。您唔好再鬧我咁多啦。同埋唔好成日話唔介意分手 。 我會覺得自己可有可無咁 。」

芷純:「我最惜嘈 。鬧你係我要話比你知唔好再同我嘈 。 」

我:「咁話我都有好多方法架麻,咁樣好hurt人 。 」

芷純:「我其實好錫你,但你話我剩係頭果幾個月對你好 。我喊左 。 」

我:「咁呢兩個月您真係變左好多丫麻 。 」

芷純:「但我都有錫你 。 」

我:「見到您四月開始就冇再聽過soundcloud d 歌好唔開心 。雖然您話過唔想好似交數咁黎聽。但兩個月黎見您一次都冇聽過好灰心 。好似覺得您對我悶左咁,當初令您鍾意我既野而家已經唔再吸引到您 。 」

芷純:「不如您close左佢啦 。我唔想咁。 」

我:「以前您日日都會聽,出街都會聽住 。 」

芷純:「我都唔想為左你開心而特登禁入去扮聽幾下 。咁無可能成世都係咁架麻 。 」

我:「當初您話唔會悶既 。 」

芷純:「我聽左咁耐已經好好,比著第二個一定唔會咁做。你點解唔咁諗?你expect我聽成世? 」

我:「唔係架咩,聽鍾意既人唱歌比自己聽唔係聽幾多次都會覺得好聽架咩 。 」

芷純:「你close左佢啦。我咁樣好多壓力。我最唔鍾意你就係咁固執要人成世都聽 。我敢肯定你唔會搵到有條女由8月聽到4月。 」

我:「唔緊要啦,我講下架咋,當我冇講過 。 」

芷純:「你close左佢啦。我唔想成為我既負擔。我覺得我聽左咁多個月已經好好。如果你搵到條女日日聽聽到死果日你快d去搵。你從來唔諗我聽咁耐係好事,反而話我唔聽。我寧願我從來都冇聽過。 」

我:「鍾意一個人唔係一世既事黎架咩 。我會唔會話攬您攬到悶,錫您錫到悶。點解會變成負擔呢 。 」

芷純:「總之我就唔會再聽架啦。我日日返學好忙。無時間。 」

睇到呢一句,我同屋企人食緊飯都忍唔住喊左出黎。

腦海入面,閃過佢曾經講過既說話。

「你太睇少我既專一 。 」

「我唔會悶架喎 。 」

「掛住您果時就會聽 。 」

「而家我出街都唔聽其他歌,剩係聽您d歌 。 」

係咪所有野都有個限期?無論幾鍾意既野,都會有悶既一日?

https://www.youtube.com/watch?v=Sm_DVsixxsk

「還能憑甚麼 擁抱若未令你興奮
便宜地唱出 寫在情歌的性感
還能憑甚麼 要是愛不可感動人
俗套的歌詞 煽動你惻忍」

我:「我食完飯返到屋企啦。 」

見到芷純冇應我,我打左比佢。

我:「您訓左丫 ? 」

芷純:「唔係丫。 」

我:「唔應我既 。 」

芷純:「吹咩。 」

我:「 。 」

芷純:「我聽緊您d歌姐麻。 」

我:「我以為您訓左 。 」

芷純:「唔係丫,我係到寫緊野同埋聽緊歌 。原來你up左新歌喎 。 」

我:「好耐啦 。 」

芷純:「係喎,五月up,差唔多一個月啦喎。我而家先睇到tim 。 」

我沉默左一陣,唔知講咩好。

我:「冇丫,我岩岩返到屋企,睇緊送禮勤tvb唱歌姐麻。 」

芷純:「哦 。你up果首係咩歌黎架。我都未聽過既。 」

我:「其實之前我係wtsapp send過比您架啦,不過可能您果排嬲緊冇聽過 。係juno既吃鯨魚的人 。 」

芷純:「你隻歌果張圖係點解 。 」

我:「我亂搵架咋 。 」

芷純:「姐係話我吉到你成身傷晒,痴晒膠布咁丫 。 」

我:「冇丫,我是但search架咋 。 」

芷純:「幾得意喎 。我而家先知道有新歌tim 。 」

我:「攰唔攰丫 。 」

芷純:「我唔攰丫,你病你快d訓啦,您聽日要返工,我聽日都唔洗返學。 」

我:「我睇下會唔會好返d,如果聽日仲流鼻水我就唔返啦 。 」

芷純:「下 。你又係到扮野啦 。你見我唔返你又唔返 。 」

我:「咩扮野,我話睇醫生姐麻,又冇話黎搵您 。 」

芷純:「下你唔諗住搵我丫。 」

我:「您叫我唔好搵您既,您話唔理我丫麻 。 」

芷純:「係丫,我唔想您唔返工姐麻 。 」

我:「咁我病丫麻 。 」

芷純:「我而家係到寫緊原諒你77次 。 」

我:「套阿sa都on99,記仇記到痴線 。 」

芷純:「我都覺,嬲埋d無聊野 。 」

芷純:「你想唔想食野丫 。 」

我:「您餓丫?我黎陪您食丫 。 」

芷純:「唔好啦,您病左早d休息啦 。 」

我:「我陪您食啦 。 」

芷純:「唔好 。您唔舒服,唔準 。 」

我:「又要問人又要唔準 。 」

芷純:「因為你病左同埋聽日又要返工 。 」

我:「我陪您食丫 。 」

芷純:「唔制 。你好攰架啦,我唔可以咁 。我要乖d。 」

我:「我冇事。呢d唔係叫乖,唔同人傾計唔鬧人先叫乖 。 」
咩叫stalk人
正評比芷純

芷純:「你close左佢啦。我咁樣好多壓力。我最唔鍾意你就係咁固執要人成世都聽 。我敢肯定你唔會搵到有條女由8月聽到4月。 」

師傅你真係好煩膠,迫人聽歌..
咩叫stalk人

Spy talk...

應該
出快d啦撚樣
出快d啦撚樣

出快d啦撚樣

芷純bb
出快d啦撚樣

加速
睇到好忟 男朋友定兵呀宜家
見到條女坐定粒六食硬你你仲可以繼續死狗
出快d啦撚樣

笑左
咩叫stalk人

Spy talk...

應該

兩個小學畢業未
咩叫stalk人

Spy talk...

應該

兩個小學畢業未

出快d啦撚樣

今日出撚埋個尾佢啦 又話平反
平乜撚野反呀
真心希望樓主會揾到個你又鐘意 佢又真心鐘意你既人 睇到好sad
下個更可愛
好地地傾傾下計都要比你拉返落去芷純同人傾計既話題度 巴打你係咪撩交嗌 (雖然條女都一樣成日撩交嗌)
仲有巴打咪咁執著啦 聽歌果啲好小事姐
出快d啦撚樣

我都要生活,你再唔出文我出返去做ptgf囉!
出快d啦撚樣

我都要生活,你再唔出文我出返去做ptgf囉!

Live左 終於繼續出
一直睇新Post成個腦都係
臭雞芷純我屌你老母

btw係咪真係一齊去左東京?
Live
可唔可以skip 左嘈交個d
好煩 下下都講分手
芷純:「我都覺,嬲埋d無聊野 。 」
佢自己打出黎個心虛唔虛?
你比人飛係好合理。
無女鍾意弱者
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞