ptgf 賤男週記 (完結篇)

709 回覆
132 Like 64 Dislike
係咪就完
所以你就寫個故爆撚曬佢d野出黎?
睇左好多篇whatsapp對話
睇到好嬲
你真係狗黎 仲要係帶住成頂綠帽都同主人搖頭擺尾
認真 係咪條女落左降頭
定你真係咁煩膠

芷純:「我地玩完架啦。我地冇可能架啦。我呢一世都會憎你。永遠都唔會原諒你。我真係好後悔晒左我既18歲係你條仆街身上。」

出現了
真係痴撚線, 基本上細佬.女友喺呢件事上係一個無關係者, 你條撚樣都可以走去搞人嘅.
屌 loop 完未呀!
推啊
繼續撚狗
開名啦仆街,寫咁柒長都冇撚用嘅
好似睇到以前嘅自己咁
局外人可能會覺得好戇鳩
不過我完全明
當真係好愛對方時係會將自己放到好低

比個抱抱你
咁樣寫一定痛到仆街
重要比咁多巴絲日日屌

有人起左條女啦之前

有人起左條女啦之前

又唔係佢親自爆,咪又係打算做狗
芷純拎左個電話出黎:「你再唔走信唔信我報警?」

一句又一句虐心既說話由自己最愛既人口中講出,果種痛真係唔係言語可以形容到。特別係佢講佢ex 對佢有幾好,我終於忍唔住要爆發。

我一手搶左佢解左鎖既電話。

芷純:「攞返黎!你試下唔鎖返佢?」

芷純好緊張咁捉住我想搶返個電話。

芷純:「比返我呀!」

見到佢咁緊張我更加覺得電話入面有d不可告人既秘密。我冇理佢諗住走人。芷純追住我好大力咁打左我背脊幾下。可能呢兩日比佢鬧左咁耐,已經谷埋成肚氣,加上佢打完我之後我終於忍無可忍好大力咁打左佢一巴。

點知芷純冇停手,佢再打返我一下。就係咁,我地大家都好失控咁來回打左大家幾巴。芷純一路捉住我唔比我走,我件衫就係咁就比佢扯爛開左一半。我為左想甩開佢跳左落幾格樓梯。不過芷純佢捉得太緊,成個人跟住我咁跌左落地。

芷純好大聲咁叫:「返黎呀!」

我見終於甩到身,衣衫襤褸咁跑落下層諗住走。

唔知係咪放學時間,所以等左成十分鐘都未有𨋢。一邊我隻手就禁住自己件衫,因為成件衫已經爛晒。另一邊我又要hold住個電話唔好比佢lock機,因為一lock機我就開唔返。

等左好耐,終於有𨋢坐落去。一落到去地下行出𨋢口已經聽到芷純大叫。

「daddy!daddy!佢係到呀!快d捉住佢!」

一聽到有人要黎捉我,唔知係本能反應定係點,我即時九秒九咁沖出去,一路走返上車。沿路有唔少街邊阿返係到食花生。唔知係咪有d人以為我賊,仲拎起個手機出黎影低我。真係成世人都未試過咁狼狽。心裡面都唔明點解我要咁樣比人係街到追法。

一路渣車返屋企,心情慢慢定返落黎。內心雖然仲係好嬲芷純,但係亦都好後悔自己岩岩咁沖動。返到屋企之後,都有好多我唔識既來電打黎,應該係芷純用佢屋企人既電話打比我。佢仲send左個sms黎。

「你今晚前比返個電話我就當冇事。」

其實個電話就係用我信用卡買,所以我心諗就算報警都未驚過,再者亦係芷純自己話比返d野我。

我打開個電話,見到佢同細佬.既facebook msg。

細佬.:「你搞咁多野就係想我同佢散?」

芷純:「我搞d咩?」

細佬.:「佢又知你上過黎?」

芷純:「佢check過我電話見你send msg比我。佢有病。我同佢一齊之後都冇上過你到啦。」

細佬.:「我係講緊我女友。」

芷純:「你話左佢知?」

細佬.:「係佢知道左,所以我問你。」

芷純:「成件事係我條仔搞。我一句野都冇講過。佢見到你msg我以為我偷食,我話冇,佢唔信。佢有搵你?」

細佬.:「唔係佢搵我,係我女友知,佢問我。」

芷純:「佢一定係msg你條女。其實我同佢分左一個星期,佢唔忿氣。佢一直話我同你有野,有撚病。」

細佬.:「咁真係多謝晒。咁你之前鬧我女友做咩?」

芷純:「我幾時鬧過你條女?」

細佬.:「你係ig鬧佢。」

芷純:「你有病?我一直有睇開你條女ig,你以為同我同名就係我黎?果個鬧佢既假ac唔係我黎。」

細佬.:「唔係我以為,係佢同我講,我自己都想知。」

芷純:「我點解要鬧佢?你有有冇證據?從來搞到你地既係我條仔,唔係我。」

細佬.:「唔該你地搞清楚。唔好係到搞事。我唔知你幾時有條仔,而家冇啦啦黎搞我。」

芷純:「一齊左唔係好耐姐麻。幾個月咋。」

細佬.:「我冇興趣知。」

芷純:「對唔住呀,佢搞到你地,我以後都唔會煩住你。sorry。」

見到呢段對話,雖然證明左呢一年入面佢同細佬.冇偷過食。但係我都唔知係開心好定唔開心好。

我再打開佢個icloud既備忘錄,入面save低左好多相。全部都係細佬.既相。果刻我終於都知道,佢心入面始終都放唔低呢個人,佢最念念不忘既都係佢。望住佢部手機既相簿,一張我既相都冇,全部都係佢自己既單人自拍,相反呢個人既相就儲埋咁多張。其實我係佢心目中仲算係d咩?

打開ig,見到佢有一隻吉既ac,當時心諗,唔通係ptgf ac?

打開whatsapp見到佢既好朋友msg佢。

「今個星期落唔落club呀?」

芷純:「有咩人去呀 。」

「我d fd囉,佢地d 男仔fd好得架。幾唔錯架。」

芷純:「我減左肥先 。」

「下?你喎?次次問你你都唔會去架,你今次竟然想去?」

芷純:「我問下架咋 。」

仲記得當初鍾意芷純,其中一個原因就係鍾意佢夠毒。佢曾經同我講過佢好唔鍾意呢d地方,佢呢一世都唔會去。我一直都唔信,因為我覺得女仔到左大個,一定會想去試。始終呢d地方真係比到一種新鮮感d女仔。

只係我冇諗過只係冷戰左一個星期,佢就有呢個想法。

打開第二個msg,係個狗公搵佢。

狗公:「👋🏻👋🏻。」

芷純:「咩事。」

狗公:「求證啫。」

芷純:「又咩事?」
狗公:「大概明。」

芷純:「直接d la。今次佢又同你講左d咩?」

狗公:「我其實唔太介意係發生咩事。不過我唔鍾意冇頭冇尾所以交代聲。」

芷純:「你直接cap比我睇。有咩直接講。」

狗公:「我發覺我先係搞到你唔開心嗰個人。」

芷純:「你cap佢同你講咩比我睇。快d。」

狗公:「冇,乜都冇。」

芷純:「一定有。」

狗公:「今次係係我自己想講野。你可以唔信不過聽埋我講先。或者根本你地兩個冇乜野,係我無啦啦走出嚟搞事。」

芷純:「佢一定有同你講野。」

狗公:「冇任何人同我講過任何野。我諗而家係搵你say sorry。可唔可以普通少少完。」

芷純:「?」

狗公:「問你考試考成點之類。問下啲普通野你仲可以答我掛。正常d唔駛轉晒彎。我唔想埋尾你淨係會應我?同ok。講返follower或者買衫買褲可能適合我呢個身份d。咁樣都唔可以?」

睇到呢到,唔知點解內心有少少同情個狗公。其實一直以黎,只係芷純冇同人講佢有男朋友,一隻手掌又點會拍得響。

見到個電話入面,一d關於我既野都冇。我就好似從來冇係佢人生出現過咁。唔知點解越諗就越嬲‧於是我改鬼晒佢ig facebook既pw。

冇幾耐,有個人打黎我屋企既電話。

「你好呀,呢到我係觀塘區既cid。先生你都應該知咩事架啦?」

我:「知。」

「拿,你地d私人影我就冇興趣理既。我都係想和平解決件事姐。」

我:「咁你想我點?」

「拿,個電話呢,你就唔洗比返佢既,不過入面張電話卡係人地既,就要比返人。」

我:「姐係我而家出黎比返張電話卡佢就ok?」

「冇錯,你盡快過黎差館啦搞埋佢啦。」

於是我就渣左車出去差館。

我:「我到左啦。係門口。」

冇幾耐,就有個便衣阿sir 出黎接我。

cid:「喂,咁快既你。陪我去後門食支煙先啦。」

行到去後門,見佢左望右望,鬼鬼鼠鼠咁。

cid:「有冇電話係身?熄左佢先。」

我:「驚我錄音?拿,熄左啦。」

cid:「拿,我就想和平解決件事架姐。你地d感情問題我地唔會理既。你地d身體接觸果d呢,大家都有唔岩架啦。如果要渣正黎做既話呢,你地兩個都有錯,咁搞就無謂啦係咪?」

我:「明架啦,總之而家我帶左佢個電話黎。你想點搞就點搞。」

cid:「大家男人,我明喎,我以前都試過同條女搞成咁。行啦,上去坐陣先,好快搞掂。」

當時既我已經好攰,只係想盡快搞掂閃人。我亦都估唔到芷純會為左個電話而去報警搞到咁大。

差唔多坐左成個鐘,個阿sir帶埋芷純出黎。

cid:「喂老友,佢話你改晒佢d 密碼喎,你改返比人先得架。」

我:「你又話我比返張卡佢就ok既?」

cid:「喂,咁呢d人地d野黎架麻。」

個cid望一望芷純。

芷純:「總之一定要改返比我。」

cid:「咁無計架喎,你地兩個都唔讓步既話我只有charge。」

同以前一樣,我地兩個都係咁硬頸唔肯讓步。兩個阿sir分別帶我地去左唔同既房。

cid:「改返比佢咪算囉,何必搞到咁煩。又要煩到自己何必呢。話時話點識架你同佢 ?」

我:「上網係ig 既ptgf tag到識囉。」

cid:「嘩 。有冇多d佢既相睇下 。」

我:「冇喎 。」

cid:「唉,呢d靚妹仔,洗咩咁愁丫,睇你都大把錢搵過個有咩咁難。」

其實之前都遇過唔少差人,知道佢地呢種同你扮fd 套料既技巧。

最後我都改返晒d pw比佢,始終再keep黎都冇用。

cid:「喂,老友,提提你呀,你記住唔好貼佢d相上網喎,唔係會比人告架。不過係外地就另計 。」

我:「姐係係外國post就唔怕比人拉 ?」

cid:「都仲要睇返果個國家同香港有冇引渡條例,同埋佢個server 係連去邊 。」

直頭離開差館果時,我都冇再見過芷純一面。

我心入面亦都好清楚,搞成咁,我同佢應該都冇咩可能再一齊。

雖然搞左成日好攰。但係果晚返到屋企之後,我成晚都冇訓過。兩個曾經咁相愛既人,點解會搞到今日咁?

打開手機,睇返一張張以前甜蜜既msg 同相。心入面對芷純既不滿又消失左,換黎既係後悔同唔捨得。後悔自己既沖動,唔捨得同佢過既一分一秒。

經過一件咁既事之後,我好清楚知道佢憎我只會比以前更加多。不過與其完得咁難睇,不如好好咁講一聲對唔住。

於是,我send左個whatsapp比佢。

「我想同您講聲對唔住。呢一年既所有野。傷害過您同令您唔開心既事。多謝您對我咁好同比過我既開心回憶。好對唔住呢一年比唔到d 咩開心既野您,晒左您最寶貴既18歲。希望您會搵到自己想要既野同幸福。🙏🏼」
樓主當我求下你 唔好再做狗得唔得
果一晚,我全晚就係到睇返我地既對話記錄,由第一日睇到佢del左我既時候。重新倒帶一次,先知道岩岩識佢既時候我對佢好差,反而佢對我好好。見到以前自己犯過既錯,其實好多傷害都係雙向,呢段關係入面,如果我可以做得好d,係咪就唔會搞成今日咁?

於是我又send左個msg比佢。

「😔b, 我知您呢一世都會嬲我。我道幾多次歉都唔會有用。但係有d野我好想講您知。

一直以黎,我一路我都係到怪你同人傾計,怪你變心。但係就從來冇諗過點解您要咁做。我睇返好多以前既history, 我先知道原來以前傷害過您好多次。您呢兩個月對我做既,其實我以前都對您做過。我鬧您,不停叫您走,您求我唔好分手。呢d野唔知點解我完全可以唔記得晒,唔記得自己有做過呢d事。一直以黎我都以為自己對您好好。原來其實唔係。

係我冇好好珍惜過您。。。其實您一直有比機會我,只係我唔知道。

仲記得你偶像鄭中基講過,浪子回頭金不換。我都好想好似佢咁回頭仲未遲。不過今次我自己都原諒唔到我自己。失去左您,已經係我最大既報應。

仲記唔記得愛如潮水呢首歌?呢首歌係您第一首叫我唱既歌😔好對唔住,果日睇左您電話,知道您有諗住去蒲。我知我冇資格去管您d咩。可能您對男人已經好失望,唔再相信人。希望您唔好放縱自己。唔好唔記得當初既自己😔要好好錫自己。

我終於明白點解那些年個主角會祝福沈佳怡,我知道我比唔到幸福您,您值得更加好。如果有平行時空既話,希望果個無賴會識得好好珍惜您。好對唔住🙏🏼我愛您。」

可能因為最後係我自己做錯,所以我一日比一日後悔。每日我都會係到諗,如果當日佢叫我改酒店我即刻改左比佢,如果我信佢多d,就唔會搞成咁?

失戀,係我心目中,從來唔係一件好難過既事。因為我第一次失戀,只係傷心左三日就重新出發。我冇諗過失戀,原來可以咁痛。

咁多年黎,我其實都係單身一個人,有咩事都唔會搵人傾,因為次次我都會自己諗通,唔需要煩人去開解我。不過今次,我真係撐唔住。

仲記得以前我同芷嘈咩交,起身講句早晨就可以重新開始過。每一日起身之後見唔到電話既綠色燈,一個人返工放工,行過以前同佢行過既地方。電話唔再好似以前咁不停咁震。世界好似失去重心一樣。

我唔知道係因為愛情既習慣定係我真係好愛佢。出街我都唔敢聽歌,好怕聽到會忍唔住喊。連食一個早餐我都唔敢再食,因為我日日返工食早餐都有佢陪住。而家返緊份工都係當時佢陪我interview。我唔想再日日返同一份工,但係佢唔係我身邊。最後我都辭左職,想一個人放空一下。

其實朋友既開解,黎黎去去都係果幾句。對於係失戀痛苦之中既人,其實一d幫助都冇。

「Time will heel。」

時間?到底要幾耐?冇人話到你知。可能係幾年,可能係一世。

「搵個新既就會放低到架啦。」

當心入面仲深深愛住一個人既時候,又點會有心情去搵去識下一個?

「你值得更好。」

更好係邊到?從來冇人會話你知。

終於到左七月,我同芷純差唔多識左足足一年。呢幾日我都過得好痛苦,咩都唔想食,咩都唔想做。我好想做d野去補救。呢幾日我都間唔中send左d msg比佢,不過佢睇完都冇回過。

望住個日歷,就黎到3號,亦係我地每個月既紀念日。打開我個櫃,見到一堆戲飛,係我同佢睇過既所有戲,我一路都有keep戲飛既習慣。雖然只係一張張好普通既戲飛,但係每一張都有無數既回憶係入面。於是,我寫左本戲飛既日記想送比佢。
好似賴浪漫咁,但我係眼中賤過狗
樓豬覺得條女係因為愈愛你就愈恨你啊?
佢係心目中根本1d地位都無,佢唔公開同你既關係,無因為你影衰佢咋
兩個on9既一齊真係宇宙大爆炸
「想 從撕開的戲飛 逐分鐘掛念你 是哪一套最回味

從每日然後每星期 你我一起能看多少套戲」

https://www.youtube.com/watch?v=c5FaU_VhgLI

03/09/2016 10:40PM

屍殺列車 The One

我永遠都唔會唔記得第一次拖住您既感覺。仲有果晚攬住您訓既溫暖。好多謝您係我最失落既時候出現係我生命入面。由果日起我先知咩叫幸福。

15/09/2016 09:25PM

S風暴 Time Square

唔知您仲記唔記得呢,果日係我第一次接您放學。感覺真係好青春。多謝您令我人生更加完整。

28/09/2016 22:00PM

球王比利 Isquare

果日係星期三晚,您送左件衫比我,呢份係您送比我既第一份禮物。我竟然一路都冇左件事。果陣我仲話呢件衫我一定要著到80歲。

30/09/2016 09:50PM

深海浩劫 The One

仲記得果晚您話我點解成日都唔打比您,您話您手機永遠都冇我打黎既來電。唔知您仲記唔記得果種感覺呢?套戲真係好悶,睇睇下果時您仲因為個con太乾搞到流晒眼水。

10/10/2016 05:30PM

果個weeknd係您既生日。好多謝您將您既18歲比左我。唔知您仲記唔記得當日既甜蜜同開心呢?當時您仲話以後既生日都想我陪住您過。

11/11/2016 09:50PM

你的名字 The Grand

果日係星期五,您全日都好忙,前一晚仲頭痛。但係我就怪您成日唔應我。不過當時您好鍚我好就好,我係咁話您您都冇嬲。套戲您睇到訓著左,其實諗返我真係好唔識體諒您,咁攰仲叫您陪我睇戲。

16/12/2016 10:15PM

鋼鋸嶺 The One

果晚我地為左d好少既事嘈交。我講晒粗口鬧咁您。真係好對唔住。仲記得您睇完套戲超開心,好似個細路仔咁係咁話好好睇。我仲一路係咁同您講雷霆救兵好睇d,可惜我地一路都冇機會睇。

13/01/2017 09:30PM

太空潛行者 The One

果日您又病左。不過您都撐住咁陪我睇戲。我地都估唔到呢套戲咁好睇。好想好似戲入面既主角咁,以後簡簡單單兩個人係埋一齊。

「願我會揸火箭帶你到 天空去在太空中兩人住」

有您係我身邊,我唔介意失去全世界,因為您就係我既世界。

21/01/2017 05:40PM

3X反恐暴族 APM

前一日我去左接您放學,之後車左您去脫毛。星期六您放左學之後我地就去左附近睇戲。我知道您果時一定好攰,仲要睇d咁悶既戲。

31/01/2017 07:35PM

星聲夢裡人 Cyber Port

前一晚我地又嘈得好勁。因為您發現左我以前d野。您好嬲咁走左。結果比您鬧左成晚。最後凌晨我五點幾我接返您返黎。第二日我地去左數碼港睇呢套野。我地兩個都覺得悶到痴線。

10/02/2017 10:15PM

John Wick 2 MK

等左好耐終於都有得睇。仲記得第一集我同您係屋企到睇。果日放學您去左脫毛,我仲特登走黎接您。結果比您讚我好好。其實您次次讚我我都記得好清楚架。

套戲都幾好睇既,不過都係第一集好睇d。

17/02/2017 09:55PM

NASA 無名英雌 The One

果排岩岩過完情人節,日日都過得好sweet好開心。睇之前又去左食您最鍾意既吉野家。不過您應該返學太攰啦,又訓著左

25/02/2017 05:50PM

骨妹 APM

果日係星期六,放學之後就同您去左睇呢套您一直都好想睇既戲。其實我覺得幾好睇,不過您話好悶。前一晚我地又為左d無聊野黎嘈,真係好無聊。

03/03/2017 09:35PM

盧根 The One

記得您前一日比人收左部電話。喊住咁打黎搵我。次次聽到您喊都好想即刻攬實您。第二日放學您先拎得返部電話。一放學我地又去左睇戲。

套戲好睇!90分!

17/03/2017 09:55PM

美女與野獸 The One

其實我覺得呢套戲好好睇,因為我覺得好似我地。我就好似隻野獸咁,又衰,又惡性格脾氣又差。但係偏偏遇到您咁靚咁好心地既女仔鍾我同錫我。

好多謝您為我準備既生日。果個係我呢世人最開心既生日。
13/04/2017 10:05PM

狂野時速8 Times

四月我地日日都過得好sweet。差唔多晚晚都會開住cam傾計傾電話。果日係星期五,您黎左接我放工。真係好開心,返左咁多年工,第一次感覺到有人等我放工係一件幾幸福既事。

21/04/2017 09:40PM

拆彈專家 Times

估唔到呢套戲咁好睇,我同您都睇到好開心。您仲叫我第二日再同您睇多次。當時您話好多謝我陪您咁任性。其實只要您叫到,做咩我都會陪您。

28/04/2017 10:00PM

春嬌救志明 The One

其實我同張志明一樣,都係一個唔肯長大既細路。做既野成日都令另一半傷心同失望。係您令我成長左。係您救返我出黎。

17/05/2017 07:40PM

29+1 影藝

果排我地既關係好差。叫左您好耐您先肯出黎睇戲,成程您都好cool。一路睇,我一路覺得我好似個主角咁,好想知道到底係咩令我地既關係變到咁差。

21/05/2017 05:40PM

毒。誡 The Grand

果個weekend 我地又為左第二個人去嘈交。睇過咁多戲,最悶應該係呢套。

17/06/2017 11:40PM

原諒他77次 The Grand

您成日都話原諒我77次。我而家睇返,我諗一早已經多過77次。果日我病左,好記得您攬住我由發燒變返好既感覺,就好似有個天使救返我咁。果晚咁夜同您出街去睇戲既感覺好甜,好開心,好似全個世界得返我地兩個咁。

19/06/2017 19:25PM

去吧!啦啦兵團 Mega Box

星期一既凌晨,您話想過黎訓。好開心我地變返一開始咁樣,見少陣都會掛住。套戲好好睇,成個戲院得我地兩個,好似包左場咁。之後我地去左ikea食野,d野真係好抵食,咁大個仔都未食過咁抵既野。

「如果只准許記低某幾段 誰要再記住曾經怎中箭。」

https://www.youtube.com/watch?v=7n0BWvfBdzc

只係望住d戲飛已經有無數既回憶。而家睇返好多唔開心既野,其實都係d小事同誤會組成。好對唔住,係我冇好好珍惜。

「只想從前的溫馨 不數從前的罪証。」

雖然您曾經都傷害過我好多次,不過您係我心目中留低既,只會係好既回憶。我唔知您仲記唔記得我地開心既事,或者您仲係好憎我。不過我真係好想同您講聲對唔住。

戲飛會有褪色既一日,不過呢d回憶會永遠留係我心入面。

我愛您

3-7-2017

衰人

一隻一隻字咁寫出黎,回憶當時既開心同唔開心既事,真係好辛苦。我將呢本日記影低左佢send左比芷純。

芷純終於都回左我,不過佢冇講野,只係send左幾張佢跌傷左既相比我睇。

之後既日子我除左不停認錯之外,仲想完成我以前答應左佢又未去做既事。我仲記得我同佢講過,如果有一日我為左寫歌既話,就姐係代表佢對我好重要。於是我果幾日好認真咁作左首歌比佢聽。

奈何換黎既,只係一次又一次既blue tick。

我:「😔您係咪要玩返我夠本傷返我本您先會開心返。」

芷純:「你自己諗下你對我做過d咩?你自己諗下你打左我幾巴?你諗下一個女仔比你搶電話改曬d密碼去到差管都死話唔會轉。一個女仔比你打完3大巴再推我落樓梯。斷左條骨個頭穿左,博頭見曬骨。打完3大巴成塊面麻左。送比我既野收返我從來無見過咁cheap既男人。我永遠唔會原諒你。麻煩你唔好再煩我。識到你係我人生中既黑歷史。」

我:「😔我冇推您喎,係您捉住我唔放咋。」

芷純:「係你推我。」

我:「😔我改pw係因為我見到個男仔d相好嬲。」
芷純:「麻煩你唔好再打擾我生活。」

我:「😞我真係冇推您,我果時跳落樓梯您拉住我跌左係到,sorry。」

芷純:「你唔需要解釋。我相信愛一個人唔會咁。唔好再煩我plz。你同我收皮。」

我:「😔我比你鬧左咁耐,嬲都好正常姐。。。」

芷純:「打我就好正常?總之你係一個pk。永遠都係。希望你下條女慢慢enjoy。」

我:「😔冇,我認左錯好耐。」

芷純:「認錯大撚晒?你on9?真係好撚cheap。我呢世都唔會原諒。有錢仔?天大笑話。你仲有面搵我,好撚野。仲有面叫我原諒你?我唔會再回你,晒我時間。你再煩我我block硬你。你打我咁撚爽。我呢世都唔會原諒你呢個pk。」

我:「😔點解您原諒您ex唔原諒我。」

芷純:「我發現佢原來對我係最好。你同我收撚皮。打我咁撚多次,又搶電話。搶返個爛手機咯😂。唔撚稀罕。」

我:「😔我拎左去幫您整。」

芷純:「唔撚稀罕喎。大撚把人對我好。」

我:「😔我從來都冇諗住搶返您d野。我所有野都比晒您。」

芷純:「你部咁既撚屌iphone7得個32gb仲要爛撚左😅慢慢搶返去咯😂。你係我呢世見過最撚cheap既男人。慢慢睇d相咯。我仲有大撚把cap圖。」

我:「😞當初您岩岩識我果時都講過,鍾意一個人係會想成日霸住佢。其實我只係同您一樣咋。」

芷純:「你收撚皮。你就算買10個chanel比我。我都唔撚會彩你,你真以為我無本事擁有?你真係以為我無錢買iphone?」

我:「😔呢個兩個月既事,係咪大家都有少少責任呢。」

芷純:「搶撚左個電話去到差管仲話要攞返😂d 阿 sir都問我點解揀個咁撚cheap既人。」

我:「d差佬見人講人話見鬼講鬼話,佢地都係咁講您衰架啦。」

芷純:「你唔係以為我會原諒你再同你好似以前咁一齊返?😂我諗你用埋你下世既福氣都唔會。你同人講我係雞 d人緊係覺得我衰啦?好撚好彩個阿 sir話返比我聽。」

我:「佢問我點識我咪照直講lor😑。邊有話您係雞。」

芷純:「話我係雞?覺得自己好撚高級?我誤會你?你食撚屎la。撚樣。我諗呢個世界無人比你更pk。」

我:「對唔住🙏🏼去到呢個地步,我唔需要呃您。我一直以黎都好盡心盡力對您好,但係人係有脾氣,掉過您電話推過您果d好對唔住🙏🏼

直到四月發現您同人傾計先會變成咁。您都應該好清楚您咁做係岩唔岩,直到發現左您同佢傾計之後,您話唔再搵佢,我知您都仲有搵,您同佢講話果日上我到拎野,本身同我散緊。您話您冇偷食,但係您ex搵您,您覺得真係冇唔岩咩。如果佢果日有回您,您應該都上左去啦。我唔明點解當初大家講好左要專一,我諗您都應該唔係指偷食啦,同人傾計,扮單身呢d我諗九月既您都一定唔會認同。

I cloud d相我諗您岩岩都解唔到點解有,我唔知呢一年當我係咩,可能佢係您人生既遺憾所以您咁掛住佢。如果您真係試過鍾意一個人既,您應該知道,當佢個心有第二個人/比人搶走既時候您會有幾唔理智,幾唔理性。傷害到您,我好對唔住。我只可以講,

呢一年黎,我真係出左好多努力去付出,去到最後唔值得比您咁樣去睇我,咁樣去話我。錫您既人唔係事事都會就您,唔理您就叫錫您,錫您既人可能都會傷害過您,好似您老豆咁,我地冇人係完美。

從來冇諗過拍拖會散😔同您一齊,一開始就預左一生一世。😞我地真係好多誤會😞如果您可以睇到我個心諗咩就好,您從來都唔知我有幾鍾意您😞打您係好衰,正如您次次鬧我我都會覺得您愛我就唔會咁。😔但係點解唔選擇去記低d好野呢。

😔點解當初咁堅持,今日又變得咁脆弱。以為兩個人一齊成日痴住就得。以為一齊得就唔會分。好對唔住😔比自己最鍾意既人憎,果種感覺真係好辛苦。。唔明點解我付出左咁多,結果只係睇到我既衰野

東京既機票同酒店我比晒錢架啦,您鍾意就同您d fd/ 屋企人去,張機票仲係您名唔會改🙏🏼冇咩留到比您,只係得呢d。」

芷純:「我無做錯過。你覺得我偷食既慢慢。i dun give a fuck。無野值得我去留戀。我就無咁cheap既。我唔會攞人d野。費事攞返個廢機到時比人殺撚左就唔撚值得。錫我既人就係要全部就我。所以你呢世都唔會岩我。我分手我一定會掉晒d野。唔會留戀任何野。無需要比個電話我la 爛左既野我無興趣。你送既野無興趣。」

我:「我拎左去整呀。」

芷純:「我唔中意用有瑕疵既野。我自問對你好撚好。係你唔識珍惜。我冇錯過。我真係而家先知我ex對我幾撚好。遇到d pk先知。我係完美,我冇錯。」

我:「😔兩個人係好難先識到同一齊到,就算中間幾唔開心,都好好講再見。幾憎都好,時間耐左都會淡忘。」

芷純:「我諗你一撚定唔記得食藥。我好撚記仇。我一撚定搵個好撚錫我,錫撚到我pk。」
我:「錫唔錫睇您點定義😑可能比得多錢您就覺得錫d。」

芷純:「一定。同埋唔會打我。」

我:「當初您話係在乎我有幾多,比幾多您。」

芷純:「你覺得你比4000好撚多?你28歲比4000叫多?我屌,個10000 我ex以前比我一個月都唔止la。」

我:「您成日覺得我同您計住😑去旅行貴咁多我有冇計。」

芷純:「我從來無話去旅行。 無要求過。你係呢個世界最撚cheap既男人。以後唔好係我面前出現。d野我就諗住聽日拎去寄返曬比你。你唔需要寄你本垃圾日記比我。呢幾日寫既比我托柒?我唔鍾意欠人野。」

我:「你欠我既野唔係呢d。」

芷純:「以為扮下死狗我會原諒你?得架la 總之你以後唔好煩我。如果咁撚不幸係街見到我無需要say hi。」

我:「繼續鬧啦。有咩想講隨便講。」

芷純:「我ex對我好好。」

我:「永遠都火星撞地球,小事嘈到變大事。搞成咁,真係好無謂。」

芷純:「係你自己攞黎。我對人不嬲都nice不過只對我好既人。對我衰既人我洗咩比面。旅行我就唔會去架la你搵同你去旅行既人去la。係你屋企我既野好少 如果你仲係人既就比返d野我。雖然我都唔知我有d咩。有d mask同有支cream 其實無咩野。總之你覺得我偷食 貪錢個d.....我無所謂。反正以後同我一世個個唔會係你。你既另一半都唔會係我。有無做過天知地知,你冤枉我既我唔想再解釋。你覺得個個人有咁做過,解釋黎都曬氣。我同你一齊咁耐。我無收穫過d咩。我當我浪費左一年既時間。你要吹花我既隨便。係人條女面前吹花我,係個cid面前吹花我。同埋我唔覺得你有誠意比返部手機我。」

我:「我話比返您。您話唔會要😔。」

芷純:「至今2個星期,我從來唔覺得你有誠意話比返我。呢d垃圾機你慢慢要la。」

我:「我拎左去整,我有講您知😑。」

芷純:「你整完你有比我?你有誠意比我咩,你問心,你呢d人會諗 我都唔會同你一齊 比返我做咩。」

我:「😑我未至於去到一個電話都要同您計掛。」

芷純:「下?我覺得你係wo。分手要返曬d野個d pk咯。cheap撚到。」

我:「我係咁計較我d機票酒店即刻cancel晒佢做咩,點會照比錢又唔改名。」

芷純:「下?你咪cancel咯😂我都唔會去。撚有錢?」

我:「點解您會成日話我同您計住。我出街同您食飯行街買野有邊次我唔係揀最好既比您?咁都比您話我唔肯洗錢係您身上我真係好無奈。我計既話點會唔問您拎返d錢,我講左好多次,拎電話係睇野。」

芷純:「而家部電話係我度?咁既撚屌廢機。你有誠意比返人唔會等到今日。唔會到今日都未比返人。」

我:「我都話拎左去整lor, 您點解係都要去誤解人姐,唔通您嬲成咁我仲拎個電話黎煩您咩。您嬲成咁,我比返您您咪又係話唔要。」

芷純:「你唔撚識寄野?如果你唔計既。你一早會比返我。唔洗等到而家。其實我從來無講過你唔捨得洗錢係我身上。我一直都話你鍾意送左d野比我鍾意拎返。所以我睇唔到你有誠意比返我。」

我:「總之我會比返您,我從來都冇住要keep住個電話。我只係想講,我對您點差都好。我從來唔會同您計住用幾多係您身上,無論係錢,時間,定係我既愛。」

芷純:「我從來唔覺得你唔捨得洗錢係我身上。就算你每個月比錢我你都好準時月頭比我,所以我從來都唔覺得你唔捨得洗錢。但我唔明點解既然你唔係唔捨得但點解會成日叫人比返d野你。」

我:「您補習果到我會一路幫您比。」

芷純:「你唔需要幫我比。雖然我窮,但我好有骨氣,唔鍾意差人野。我媽開門比你,我老豆鬧左佢成晚。我自問我同你一齊我無咩得益。」

我:「兩個人係埋一齊,要得益d咩?」

芷純:「我除左收過你部垃圾廢機同個萬幾蚊加個廢銀包我得到d咩?比你打左幾巴lor。」

我:「得益係講物質?」

芷純:「你送比我既野邊樣我係好鍾意。nothing。」

我:「您站係我角度諗,您會明我點解咁嬲。」

芷純:「總之錯就係錯 唔需要美化自己既錯。」

我:「我唔係剩係講我地兩個,您同您ex, 同任何人都好,您對於您既過去,就好似電腦咁,要del就del,  其實同咩人都可以有得益同值得去記既野。唔係話好似電腦咁,分開,就冇一樣野值得去記。」

芷純:「分開忘記係對下一任既尊重。」

我:「咁您同人傾計,打算去搵您ex, 您有冇尊重現任。」

芷純:「佢唔係我ex喎。」

我:「咁係咩?sp呀?」

芷純:「分手我就唔會記住。你從來無打過我無搶過我d野我一定唔會同你分手。以為自己叫雞寫文好撚威?」

我:「寫文,係您一直叫我去做,我寫都係為左您。我都係因為你係咁叫我先會寫架咋喎。」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞